Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Padfone S met 8.9-inch tablet duikt op voor Computex presentatie

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2014, 13:56 CategorieAndroid

De verwachting was al dat Asus tijdens Computex 2014, een beurs die begin volgende maand van start gaat in Taiwan, een nieuwe Padfone zou presenteren en vandaag wordt dit bevestigd. De Asus Padfone S is namelijk online gespot, op een Taiwanese website.

Padfone in Nederland

De Padfone is nog steeds een concept waar Asus brood in ziet, al worden er in Nederland nauwelijks modellen verkocht. Het idee is al drie jaar hetzelfde; schuif een smartphone achterin een bijpassende tablet om op groot scherm te kunnen werken. In Nederland kun je naar de winkel voor de Asus New Padfone, het high-end model uit de serie, en mogelijk wordt ook de kleinere Padfone mini aan het assortiment in Nederland toegevoegd.

Asus-Padfone-x-2

Asus Padfone S

Volgende maand presenteert Asus wederom een nieuw model, genaamd de Padfone S. Dit model is eigenlijk hetzelfde als de Padfone X die we begin dit jaar tijdens CES 2014 tegenkwamen. Dit model was echter alleen gericht op de Amerikaanse markt, terwijl de S-variant wereldwijd gelanceerd moet worden. De Taiwanese collega’s van Sogi hebben reeds de eerste hands-on ervaringen met deze versie gehad.

Asus-Padfone-S

De Asus Padfone S bestaat uit een 8.9-inch tablet en een 5-inch smartphone die achterin de tablet geschoven kan worden. De belangrijkste hardware bevindt zich in het smartphone-gedeelte. Zo zien we daar een Qualcomm Snapdragon 800-processor met ondersteuning voor 4G/LTE terug, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Het scherm van zowel de tablet als de smartphone heeft een Full HD-resolutie en ook is op beide apparaten een webcam te vinden. De smartphone beschikt daarnaast over Bluetooth met NFC, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, de optie voor draadloos opladen en een 2.300mAh batterij. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

Prijs en beschikbaarheid

De Padfone S wordt volgende week tijdens Computex 2014 gepresenteerd en mogelijk krijgen we dan ook meer te horen over de Europese beschikbaarheid. In Taiwan gaat dit model in ieder geval over de toonbank voor omgerekend 480 euro.

  • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.