Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T200TA met 11.6-inch display gespot in Frankrijk

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2014, 14:04 CategorieWindows

Er zijn de afgelopen weken al diverse geruchten verschenen over een nieuwe Transformer Book van Asus en vandaag lijken deze geruchten bevestigd te worden door een Franse winkel. De winkel heeft de nog onaangekondigde Asus Transformer Book T200TA online gezet.

Asus heeft inmiddels een uitgebreide line-up Transformer Book modellen die draaien op Windows 8.1 en beschikken over een zogenaamde hybride design waarbij het display in een keyboard dock geplaatst kan worden. Eén van de meest populaire modellen is de Transformer Book T100TA, een 10.1-inch tablet/laptop hybride met Windows 8.1 en een Intel Bay Trail-processor.

In februari zagen we in een gelekte roadmap van Asus de Transformer Book T200TA voor het eerst voorbij komen en deze week is het apparaat bij een Franse winkel opgedoken. De T200TA is de grotere broer van de T100TA, met een 11.6-inch display. Daarnaast beschikt het nieuwe model over een krachtigere Intel Atom Z3775 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1,47GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen.

De T200TA draait op Windows 8.1-software en wordt, net als zijn kleinere broer, geleverd met een gratis versie van Microsoft Office 2013 Home & Student Edition. Of het apparaat ook in een versie met 500GB in het dock geleverd wordt is nog niet duidelijk. In Frankrijk heeft de T200TA een prijs van 420 euro meegekregen, 70 euro meer dan de adviesprijs van de Transformer Book T100.

Asus heeft de Transformer Book T200TA nog niet officieel aangekondigd maar aangezien het apparaat al bij winkels verschijnt zal een lancering niet lang meer op zich laten wachten. Over ruim in maand vindt in Taiwan de Computex 2014 beurs plaats, het ideale podium voor Asus om dit model te presenteren. Of deze hybride ook in de Nederlandse winkels verschijnt is nog niet duidelijk.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review.

  • Delen:
Asus Transformer Book T200 (T200TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.