Asus werkt aan Windows 8 convertible met kantelbaar display

03 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-Transformer-Book-T100-review-gebruik

Bij de Amerikaanse FCC zijn documenten opgedoken waarin gesproken wordt over de Asus TP300L of Q302L met 13-inch display, en de Asus N542L of Q502L met 15-inch display.

Beide modellen zijn zogenaamde convertibles, wat inhoudt dat het display kantelbaar is. Het scherm kan 360 graden gedraaid worden waardoor je het geheel als tablet, als laptop en een aantal posities daar tussenin kunt gebruiken.

Veel details over de nog onaangekondigde apparaten ontbreken nog, maar wat we reeds weten is dat ze op Windows 8.1-software draaien, over een touchscreen beschikken en dus een scherm van 13-inch of 15-inch hebben. Ook wordt uit de documenten en bijbehorende foto’s duidelijk dat het 13-inch en 15-inch model over drie USB-poorten, een SD-kaartlezer, een HDMI-poort en een audiopoort beschikken. Het 15-inch model beschikt daarnaast over een numeriek toetsenblok dankzij de extra ruimte door het grote scherm.

Wanneer de nieuwe Asus Windows 8 convertibles op de markt verschijnen is nog niet duidelijk. Asus heeft reeds een groot assortiment Windows 8 producten, met onder meer de Transformer Book-modellen. Dit zijn hybride laptops/tablets waarbij het display met een toetsenbord dock gekoppeld kan worden. Eén van de populairste modellen in deze serie is de Transformer Book T100.

Reacties (0)