Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Broadcom-chip ondersteunt drie standaarden draadloos opladen

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2014, 10:03 CategorieHardware

Hoewel we steeds meer smartphones zien die draadloos opgeladen kunnen worden, zonder je toestel met een kabel in een lader te pluggen, blijven de tablets op dit gebied nog achter. Als het aan Broadcom ligt komt daar verandering in want het bedrijf introduceert deze week een nieuwe chip die de drie belangrijkste standaarden voor draadloos opladen ondersteunt.

Draadloos opladen kan inmiddels via verschillende standaarden of protocollen, waarvan de Qi-standaard de meestgebruikte is. Deze standaard zagen we onder meer terug op de Google Nexus 7 (2013). Vorig jaar hebben we twee verschillende draadloze oplaadstations met Qi-ondersteuning aan een review onderworpen. Er zijn echter meerdere standaarden die gebruikt worden, waardoor niet alle accessoires compatibel zijn met bepaalde smartphones en tablets.

Broadcom heeft hier een oplossing voor in de vorm van de BCM59350-chip voor draadloos opladen. Deze chip is compatibel met de PMA-, Qi- en de wat onbekendere Rezence-standaard. Alle accessoires die deze standaarden ondersteunen kunnen dus gebruikt worden om een smartphone of tablet met de BCM59350-chip op te laden. Volgens Broadcom zorgt de chip ervoor dat een toestel in dezelfde tijd als met een USB-kabel opgeladen kan worden. Momenteel is nog niet duidelijk welke fabrikanten te chip gaan integreren maar Broadcom zegt al samples naar diverse partners verzonden te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.