Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chinese fabrikant Xiaomi komt met eigen tablet genaamd MiPad’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2014, 13:20 CategorieAndroid

Het Chinese Xiaomi werkt mogelijk aan een eigen tablet, de MiPad. Dit meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. De fabrikant kondigt op 15 mei een onbekend nieuw product aan, dat weleens deze tablet zou kunnen zijn.

MiPad

De tablet van Xiaomi krijgt vermoedelijk een 7,9 inch scherm, dat gemaakt wordt bij Sharp. Overige specificaties zijn nog niet bekend. Wel zou de fabrikant diverse hardwareonderdelen in bestelling hebben staan. De naam van het toestel wordt MiPad volgens de bronnen van Reuters.

Met het toestel zou Xiaomi de strijd aan willen gaan met de tablets van Samsung en Apple. Ze onderscheiden zich met name door hun goede specificaties voor een lage prijs en hun aangepaste Android-interface.

Mi 3

Vorige jaar hadden ze veel succes met hun Android-topmodel, de Mi 3. Tijdens de lancering van deze smartphone in oktober, werden er binnen 90 seconden 100.000 exemplaren verkocht. Daarnaast deed hun instapmodel, de Redmi, het goed in thuisland China en in Singapore.

Xiaomi ziet hun verkopen tot nu toe elk jaar verdubbelen. Hun doel is dit jaar 40 miljoen toestellen te verkopen. Vorig jaar stond de teller op 18,7 miljoen, wat een ruime verdubbeling was ten opzichte van de 7,2 miljoen van het jaar ervoor.

Phablet

De Chinese fabrikant moet in eigen land concurreren met merken als Huawei en Lenovo. Een deel van hun strategie lijkt te bestaan uit het vergroten van hun assortiment. In maart dit jaar kondigden ze al een phablet aan met een 5,5 inch scherm, de Redmi Note. Een eigen tablet lijkt daardoor een aannemelijke stap. Op 15 mei weten we meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.