Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell werkt aan Venue 8 Android tablet met Intel Merrifield-chip

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2014, 11:29 CategorieAndroid

Dell heeft de in 2013 gelanceerde Venue Android tablets nooit naar Europa gebracht maar mogelijk komt daar met de tweede generatie verandering in. In benchmarkresultaten is deze week namelijk een nieuwe versie van de Venue 8 opgedoken, welke is uitgerust met een Intel Merrifield-processor.

Venue 8 met Merrifield-chip

De huidige Dell Venue 8 is een instapmodel Android tablet en is uitgerust met een Intel Atom Z2580 ‘Clover Trail’-processor. De nieuwe versie, welke gaat onder de naam Venue 8 3840 en in de database van A1Dev en PassMark opgedoken is, draait hoogstwaarschijnlijk op de nieuwe generatie Merrifield-processor van Intel.

De Intel Atom Merrifield-chip heeft een kloksnelheid van 2.13GHz en wordt vergezeld door 1GB of 2GB aan werkgeheugen. Uit de benchmarks kunnen we opmaken dat de chip zich goed staande houdt tussen de populaire modellen, waaronder de Galaxy Note en Google Nexus 7. De tablet zou zelfs tot de 11 snelste Android tablets van dit moment behoren.

Specificaties

Verder weten we dat de tablet beschikt over een 8-inch display, is voorzien van 16GB aan opslaggeheugen en draait op Android 4.4.2 KitKat-software. Waarschijnlijk biedt de tablet ook ondersteuning voor het voeren van telefoongesprekken. Over de overige specificaties is nog niks bekend en ook is onduidelijk wanneer Dell de nieuwe Venue 8 tablet op de markt brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.