Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details over HP Slate 8 Plus tablet lekken uit

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2014, 15:42 CategorieAndroid

Op internet zijn details verschenen van de HP Slate 8 Plus, een nog onbekende variant van HP’s Slate 8-tablet. De informatie kwam naar buiten via een certificaat van Wi-Fi.org. Het toestel kent al een instapmodel en een Pro-uitvoering.

Slate 8 Plus

De gegevens van Wi-Fi.org zijn helaas wel vrij beperkt. Wat we er wel uit kunnen opmaken is dat de tablet gebruikmaakt van Android. Over het type wifi is meer bekend. Zo ondersteunt de Slate 8 Plus de 802.11a/b/g/n-standaard en kun je gebruikmaken van dual-band, oftewel 2,4 en 5 GHz.

Voor de overige specificaties blijft het echter gissen. Uit de naam kunnen we in ieder geval opmaken dat het scherm een diagonaal krijgt van 8 inch. Ook valt de tablet vermoedelijk tussen het instapmodel en het Pro-type in.

hp_slate8_plus_wifi

Andere varianten

De ‘gewone’ Slate 8 beschikt over een 8 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. De tablet heeft een quadcore-processor van het type Cortex A7. Verder is er 16 GB aan opslag en 1 GB ram.

De Slate 8 Pro heeft duidelijk betere specificaties. Dit ‘ topmodel’ heeft ook een scherm met een diagonaal van 8 inch, maar met een hogere resolutie van 1600 bij 1200 pixels. Voor de processor gebruikt HP de Tegra 4 quadcore van Nvidia gecombineerd met 2 GB ram.

Nog niet in Nederland

De specificaties van het opgedoken Plus-model zijn nog onbekend. Wel zullen ze vermoedelijk beter zijn dan dat van het ‘gewone’ model. Ook over de prijs en de beschikbaarheid is nog niets bekend.

Alle varianten op de HP Slate 8 zijn helaas nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wanneer en of ze ooit naar ons land komen is niet bekend. Maar doordat er steeds modellen bijkomen houden we goede hoop.

  • Delen: