Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #46

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2014, 15:10 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere twee apps om documenten en spreadsheets te bewerken.

IFTTT

Wil je meer uit je Android tablet halen door het automatiseren van verschillende taken? Dan is IFTTT een app die niet op je tablet mag ontbreken. IFTTT staat voor ‘If This Then That’ en het komt er op neer dat je met ‘if then’ statements bepaalde processen kunt versnellen. Als voorbeeld; Je ziet een afbeelding op Instagram die je als favoriet toevoegt. Vervolgens laat je door een simpel commando de IFTTT-app deze afbeelding automatisch downloaden op je tablet of in Google Drive. De mogelijkheden binnen de app zijn door de verschillende combinaties bijna eindeloos. Omdat je hierdoor al gauw door de bomen het bos niet meer ziet kun je via de ‘browse recipes’-optie diverse suggesties bekijken. De meest populaire applicaties worden ondersteund en de makers geven aan continue nieuwe functies toe te voegen.

IFTTT

IFTTT is gratis te downloaden in de Google Play Store.

  • IFTTT

Google Documenten en Spreadsheets

Tot voor kort kon je de Google Drive-app gebruiken om documenten aan te maken, te bewerken en te delen. Dit is echter niet meer mogelijk want Google heeft speciaal voor het aanmaken en bewerken van documenten twee nieuwe apps uitgebracht. De apps heten Google Documenten en Google Spreadsheets en zijn redelijk basis applicaties voor het bewerken van documenten en spreadsheets. De apps bieden de mogelijkheid om documenten offline te bewerken maar natuurlijk is er ook diepe integratie met Google Drive waardoor je documenten in de cloud kunt opslaan, kunt delen en samen met andere mensen tegelijkertijd kunt bewerken.

Google-Documenten-2

De Google Documenten- en Google Spreadsheets-app zijn gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Google Spreadsheets
  • Google Documenten

Jumbo puzzels

Ben jij ook een echte puzzel-fan? Dan mogen de nieuwe puzzel-apps van Jumbo niet op jouw Android tablet ontbreken. Jumbo heeft deze week de puzzelspellen genaamd WASGIJ? en Jan van Haasteren voor Android uitgebracht. Deze apps zijn compleet geoptimaliseerd voor tablets en bieden toegang tot een groot aanbod van eenvoudige tot moeilijke puzzels. Je standaard een aantal puzzels die gratis te leggen zijn. Nieuwe puzzels, met maximaal 100 stukjes, zijn tegen betaling verkrijgbaar in verschillende pakketten. Zo beschikt de Jan van Haasteren-app over speciale themapuzzels zoals Lente en de Tuin.

Wasgij_jumbo

WASGIJ? en Jan van Haasteren zijn gratis te downloaden in de Google Play Store maar bieden in-app aankopen om het aantal puzzels uit te breiden.

  • Jan van Haasteren
  • Wasgij

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.