Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #50

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2014, 20:47 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een wallpaper-app en een streaming-app.

PasswordBox

Als jij je Android tablet intensief gebruikt dan log je waarschijnlijk vaak in op tientallen websites, accounts en apps. Het kan lastig zijn om alle verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Dat maakt het echter weer verleidelijk om altijd hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Speciaal hiervoor is PasswordBox ontwikkeld. Deze app houdt al je gebruikersnamen en wachtwoorden van websites en apps bij, en geeft je de mogelijkheid om veilige wachtwoorden te genereren zodat de kans klein is dat iemand er met je gegevens vandoor gaat. Alle opgeslagen wachtwoorden worden versleuteld en je kunt toegang krijgen tot al je accounts middels één hoofdwachtwoord. Handig voor onder meer je Netlix-, Facebook-, Gmail- en Twitter-account. Je kunt overigens ook met één klik inloggen op al je accounts.

PasswordBox-Android-app

De PasswordBox-app is gratis te downloaden maar biedt de mogelijkheid een abonnement aan te schaffen. Zonder abonnement kun je maximaal 25 wachtwoorden/accounts opslaan.

  • PasswordBox

AllCast

Een Android tablet biedt een redelijk groot scherm waarop je een film of wat foto’s kunt bekijken maar soms zie je liever je media terug op een groter scherm. Er zijn al heel wat apps die video’s en foto’s naar de onlangs uitgebrachte Chromecast-stick kunnen streamen maar er zijn maar weinig apps die ook streamen naar andere apparaten. AllCast is een dergelijke app en maakt het mogelijk je media te streamen naar onder meer een Apple TV, een Smart tv, een Xbox 360, een Chromecast, Xbox One en een Roku mediabox. Eigenlijk alle apparaten met DLNA-ondersteuning dus.

AllCast-Android-app

De AllCast-app gratis te downloaden uit de Google Play Store maar deze gratis versie heeft een limiet van 5 minuten voor het streamen van content. De premium-versie kent dit limiet niet maar kost 3,65 euro.

  • AllCast

Bitmado

Wallpapers, de mooie achtergronden voor de homescreens van je tablet, gebruiken we allemaal. Sommigen houden het simpel met de standaard achtergronden van Android, anderen zien graag elke dag weer een unieke en fraaie wallpaper. Als jij tot die laatste categorie behoort dan is Bitmado interessant. Deze app biedt continu nieuwe wallpapers voor je Android tablet. Deze komen uit de community, mensen die net als jij de app gebruiken en zelf afbeeldingen uploaden. Je kunt dus ook zelf afbeeldingen beschikbaar stellen, andere afbeeldingen beoordelen en je eigen afbeeldingen aan een categorie toevoegen. Voor de wallpapers die je zelf krijgt voorgeschoteld kun je een specifiieke categorie kiezen of willekeurige afbeeldingen laten tonen.

Bitmado-Android-app

Bitmado is gratis te downloaden in de Google Play Store. Om alle functies te kunnen gebruiken is een Facebook-account vereist.

  • Bitmado

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.