Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet #12

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2014, 9:42 CategorieApplicaties

Elke week brengen we je de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw Windows tablet. Deze week onder andere een app om je leeslijst bij te houden.

Reading List

De Reading List app staat op sommige tablets al standaard geïnstalleerd en op sommige niet. Daarom behandel ik hem deze week toch even, mede omdat Microsoft gister een companion app voor Windows Phone heeft gelanceerd. Met de Reading List app kun je eenvoudig artikelen of webpagina’s toevoegen aan je lijst om later te lezen. Als je een Windows Phone hebt worden deze artikelen automatisch gesynchroniseerd met je telefoon.

Reading List doet eigenlijk precies wat je ervan zou verwachten – niets meer en niets minder. Dit maakt het een uitstekende keuze als simpele app om dingen te markeren die je later op je gemak even wilt lezen. Gecombineerd met het feit dat de app gratis is, is Reading List een prima app. Mocht je geavanceerder beheer willen voor je leeslijst dan kan je altijd een dienst als Pocket proberen.

leeslijstedit

Reading List is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Reading List

Blendle

Veel mensen zullen ondertussen al van Blendle hebben gehoord: het is het nieuwe journalistieke idee van Alexander Klöpping, de tech-kenner die vaak bij De Wereld Draait Door aanschuift. Via Blendle kunnen gebruikers eenvoudig bladeren door alle kranten en bepalen welke artikelen ze willen kopen, in plaats van vast te zitten aan de hele krant. Volgens velen is dit een journalistieke revolutie en het wordt ook wel de “iTunes voor kranten” genoemd.

De app werkt eigenlijk precies hetzelfde als de website van Blendle, en dat komt doordat het ook een web-app is. Mocht je dus Blendle gebruiken en niet steeds naar de website willen navigeren, dan is deze app uitermate geschikt voor jou. Nieuwe gebruikers die de app willen proberen moeten dat snel doen, want tijdelijk krijg je €2,50 gratis om artikelen mee te lezen.

blendleedit

Blendle is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Blendle

Bamboo Page

Dit is geen app die met lezen of leeslijsten te maken heeft, maar wel een hele nuttige app. Via Bamboo Page kan je namelijk aantekeningen schrijven of tekenen die je later weer kunt gebruiken. Erg handig bijvoorbeeld als je gewoon even wat wilt krabbelen of wanneer je tijdens een vergadering wat belangrijke dingen moet opschrijven.

Je kunt aantekeningen maken in verschillende kleuren en groottes. Daarnaast kun je je aantekeningen eenvoudig opslaan of delen via sociale netwerken of e-mail, waardoor je krabbels ook snel door anderen te bekijken zijn. De app is volledig gratis waardoor het een prima oplossing is voor snelle aantekeningen met wat uitgebreide tools als kleuren.

bambooedit

Bamboo Page is gratis uit de Windows Store te downloaden.

  • Bamboo Page

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Windows tablet? Laat het weten in de reacties en wie weet staan ze in de editie van volgende week!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.