Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste ervaringen met de Samsung Galaxy Tab 4-tablets (video)

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2014, 13:11 CategorieAndroid

Vorige maand kondigde Samsung de nieuwe Galaxy Tab4-serie aan, bestaande uit een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch model. De 10.1-inch Galaxy Tab 4 (10.1) ligt reeds in de Nederlandse winkels en de andere modellen volgen op korte termijn. Ervaringen met de tablets hebben we nog niet maar er zijn deze week een aantal video’s online veerschenen waarin we een eerste indruk van de tablets krijgen.

De Samsung Galaxy Tab 4-tablets zijn middenklasse modellen met weinig bijzondere specificaties maar een betaalbare prijs. Zo zijn alle drie de modellen voorzien van een 1.280 bij 800 pixels ips lcd-display, 1.5GB aan werkgeheugen, 8GB tot 32GB aan opslaggeheugen, een Qualcomm Snapdragon 400-processor, en Android 4.4 KitKat met daar overheen de TouchWiz-interface van Samsung. Ook is er WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie aan boord, kun je voor 3G/4G-modellen kiezen en beschikken alle drie de modellen over zowel een camera aan de voorzijde als een camera aan de achterzijde.

Samsung heeft de tablets ten opzichte van de Galaxy Tab 3-serie op verschillende punten verbeterd. Zo zijn de modellen iets slanker en lichter dan hun voorgangers, is het frame rondom het display smaller en is voor het 7-inch model de resolutie en het werkgeheugen verhoogd. Het display van de tablets wordt in de eerste hands-on video’s als gemiddeld omschreven, met redelijke kleuren, gemiddelde zwartwaarden en een niet bijzondere resolutie. Qua prestaties voldoen de tablets aan de verwachtingen; de interface draait soepel en van lag of haperingen is nauwelijks sprake.

Eerste indruk Galaxy Tab 4 (7.0)

Eerste indruk Galaxy Tab 4 (8.0)

Eerste indruk Galaxy Tab 4 (10.1)

Helaas is deze video niet in het Engels maar toch kunnen we een redelijke eerste indruk krijgen van het uiterlijk, het scherm en de prestaties.

Prijs, beschikbaarheid en vergelijken

Zoals gezegd is de Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) sinds 1,5 week reeds in Nederland te koop. De Galaxy Tab 4 (8.0) en Galaxy Tab 4 (7.0) moeten deze maand in de Nederlandse winkels verschijnen. We verwachten op korte termijn een review van in ieder geval het 10-inch model te publiceren. Voor een overzicht van alle prijzen, de specificaties en de laatste nieuwtjes verwijzen we je naar onze tablet database. Hier kun je de tablets vergelijken aan de hand van de specificaties en belangrijkste features.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (10.1)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.