Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste geruchten Surface 3 verschijnen online

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2014, 11:50 CategorieWindows

De eerste geruchten over de Surface 3 zijn online verschenen. De specificaties lekte via een Chinese website uit. Het is natuurlijk maar de vraag of er iets van waar is, maar ze klinken in ieder geval veelbelovend.

Korreltje zout

Volgens de bron beschikt de nieuwe Surface over een Intel Core i7-processor van de Skylake-generatie. Dit is vrij opmerkelijk gezien deze serie pas voor 2015 op de planning staat. Als het al om een nieuw type gaat zal het Devil’s Canyon worden, een kleine update van de huidige Haswell-lijn. Deze processoren zouden nog voor dit voorjaar op de planning staan.

Ook de overige geruchten moeten duidelijk met een korreltje zout genomen worden. De Chinezen spreken van 16 GB ram, een hoeveelheid die je tot nu toe enkel terugvindt in krachtige desktops en laptops voor zware grafische taken.

De opslagcapaciteit van 1 TB lijkt ook te mooi om waar te zijn. Bij een traditionele harde schijf is dit natuurlijk mogelijk, maar dit zou een erg dikke en vrij trage tablet opleveren. Een ssd met die hoeveelheid opslag zou de Surface enorm duur maken.

Groter scherm

De geruchten over het scherm klinken een stuk haalbaarder. De website spreekt van een 12,9 inch-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hiermee zou de tablet wel flink groeien ten opzichte van de huidige Microsoft Surface Pro 2, die heeft namelijk een 10,6 inch scherm.

Het is natuurlijk mogelijk dat Microsoft de Pro-versie van de Surface een iets groter scherm geeft. Door z’n vrij hoge gewicht en snelle processor is de tablet ook meer een laptopvervanger. Ook zou het Amerikaanse bedrijf geen nieuw RT-model meer introduceren, maar deze vervangen door een Surface Mini. Vorige maand doken de eerste mogelijke afbeeldingen van deze kleinere Surface tablet al op.

Juni

Volgens de Chinese website zou de Surface 3 in juni van dit jaar al moeten verschijnen. Een maand die Microsoft al eerder gebruikte voor het onthullen van de Surface. Welke specificaties het nieuwe model krijgt blijft echter nog geheim.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 2 review.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.