Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook maakt anoniem inloggen bij apps mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2014, 13:51 CategorieApplicaties

Facebook stelt zijn gebruikers voortaan in staat anoniem in te loggen bij apps. Dit maakte het sociaal netwerk woensdag bekend. Ook bevat de login-pagina meer privacy-instellingen.

Anonymous Login

Volgens Facebook wisten hun gebruikers vaak niet wat ze allemaal deelden met een app waaraan ze hun account koppelden. Met de nieuwe optie, genaamd Anonymous Login, kun je voortaan anoniem inloggen bij een app.

Je kunt de app dan eerst uitproberen en er wellicht later voor kiezen je Facebook-account eraan te koppelen. Facebook test de optie momenteel met een aantal software-ontwikkelaars en wil deze in de komende maanden openstellen voor iedereen.

Facebook_ano_login

Nieuwe login

De nieuwe inlog-pagina van Facebook bevat binnenkort een aantal extra opties. Je kunt nu zelf bepalen welke gegevens je allemaal wilt delen met een app en welke niet. Wat je deelt vind je terug in een aantal categorieën.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen wel je e-mailadres met een app te delen maar niet je geboortedatum. Ook is er een optie waarin je aan kunt geven dat de app niets op je tijdlijn mag plaatsen.

Volgens Facebook worden de nieuwe opties de komende maanden uitgerold. Verder geven ze aan een aantal nieuwe apps te gaan toetsen. Ze controleren dan bijvoorbeeld of de informatie die je app van je vraagt ook daadwerkelijk nut heeft bij het gebruik hiervan.

App Control Panel

Naast de bovenstaande login-mogelijkheden heeft Facebook ook het App Control Panel in een nieuwe jasje gestoken. Met dit paneel kun je zien welke app gebruikmaken van je Facebook-account.

Via het dashboard kun je bovendien zien tot welke gegevens je apps toegang hebben en kun je ze eenvoudig weer verwijderen. Facebook rolt het nieuwe App Control Panel de komende weken uit.

Overigens introduceerde Facebook gisteren ook het project AppLinks waarmee het linken tussen applicaties eenvoudiger en sneller moet gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.