Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook maakt linken tussen apps eenvoudiger

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2014, 11:42 CategorieApplicaties

Het linken van de ene website naar de andere is de normaalste zaak van de wereld en gaat in de meeste gevallen ook snel. Het linken van een website naar een app of tussen apps laat echter nog steeds te wensen over, maar Facebook wil hier verandering in brengen.

Facebook heeft gisteren tijdens de f8 Developer Conference in San Francisco het open-source project AppLinks gepresenteerd. Met dit project wil het bedrijf een nieuwe manier van linken introduceren waardoor vanuit websites, e-mails en applicaties eenvoudig naar applicaties gelinkt kan worden.

AppLinks kan overal gebruikt worden, mits de ontwikkelaar van de website of de app de nieuwe link integreert. Vervolgens kan, zonder tussenkomst van een browser, direct naar een applicatie verwezen worden. Ook is het mogelijk naar een specifieke functie binnen een applicatie te verwijzen. Dit moet gebruikers tijd en frustratie besparen.

Onlangs werd de Link Bubble browser voor Android gelanceerd die deels hetzelfde doet door de tussenstap van de browser, wanneer er van de ene app naar de andere app gelinkt wordt, in de achtergrond te zetten en niet aan de gebruiker te tonen. De gebruiker kan dan de openstaande app blijven gebruiken totdat de link geopend is.

Met AppLinks moet die tussenstap dus compleet overgeslagen worden en kun je sneller tussen verschillende apps schakelen. Wanneer een app waar naar verwezen wordt nog niet op je tablet of smartphone staat wordt je direct naar de betreffende app store verwezen zodat de app geïnstalleerd kan worden.

Facebook is reeds een samenwerking aangegaan met een aantal grote partijen om deze vorm van linken te introduceren. Onder meer Spotify, Pinterest en Tumblr gaan de nieuwe techniek integreren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.