Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s Samsung Galaxy Tab S met amoled-display gelekt

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2014, 16:41 CategorieAndroid

Eerder deze week verschenen de mogelijke specificaties van de nieuwe amoled-tablets van Samsung en werd duidelijk dat de Koreaanse fabrikant de nieuwe tablets als de Galaxy Tab S in de markt gezet. De bron van die berichten, Sammobile, heeft vandaag weer wat interessants te melden want de website zegt de eerste foto’s van de Galaxy Tab S in handen te hebben gekregen.

Foto’s Galaxy Tab S 10.5

De website Sammobile heeft naar eigen zeggen de eerste foto’s van de Galaxy Tab S 10.5 in handen gekregen, het 10.5-inch model in de nieuwe serie. Aangezien de website vaker met correcte informatie komt mogen we er van uitgaan dat deze foto’s authentiek zijn. Foto’s van het andere model in de serie, de 8.4-inch Galaxy Tab S, ontbreken nog maar het is waarschijnlijk dat Samsung hetzelfde design aanhoudt voor dit model.

Galaxy-Tab-S-lek

Uit de afbeeldingen kunnen we opmaken dat Samsung grotendeels vasthoudt aan het design van de begin dit jaar gelanceerde Galaxy TabPRO tablets. Het frame rondom het display lijkt echter aan de zijkanten iets smaller te zijn. Aan de voorzijde zien we ook de capacitieve-knoppen en de home-knop terug. Het valt niet uit de afbeelding op te maken maar waarschijnlijk heeft Samsung een vingerafdrukscanner in de home-knop verwerkt. Aan de achterzijde is de nep lederen afwerking vervangen voor een design met putjes die voor een betere grip moeten zorgen. Ook zien we twee rondjes die mogelijk voor het koppelen van een nieuwe cover zijn.

Galaxy-Tab-S-lek-2

Specificaties

Wat betreft de specificaties is het allemaal nog gissen maar als we de eerder gepubliceerde informatie erbij pakken dan bestaat de Galaxy Tab S-serie uit twee modellen; de 8.4-inch Galaxy Tab S 8.4 en de 10.5-inch Galaxy Tab S 10.5. Beide modellen zouden worden uitgerust met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, een Exynos 5 octacore-processor, een Mali T628 grafische processor, 3GB aan werkgeheugen en een microUSB 2.0-poort. Ook zijn de tablets waarschijnlijk voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2,1 megapixel webcam aan de voorzijde, WiFi 802.11 ac en Bluetooth 4.0. Beide modellen draaien op Android 4.4.2 KitKat.

Wanneer Samsung de nieuwe amoled-tablets officieel lanceert is nog niet duidelijk. Ook zijn er nog geen berichten over de prijsstelling verschenen.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.