Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Asus Fonepad 7 (FE170CG) officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2014, 14:38 CategorieAndroid

Hij ligt nog niet in de Nederlandse schappen maar Asus heeft in de Filippijnen de Fonepad 7 (FE170CG) officieel gelanceerd. Dit is een van de vele Fonepad-varianten die we die afgelopen maanden voorbij hebben zien komen en komt met een aantrekkelijk prijskaartje.

De Asus Fonepad 7 (FE170CG) dook al een keer op in benchmarks en verscheen twee weken terug zelfs op de website van Asus. Informatie over de prijs en beschikbaarheid ontbrak nog maar daar komt vandaag verandering in. De nieuwe Fonepad-tablet is namelijk in de Filippijnen reeds te koop voor omgerekend zo’n 100 euro.

Voor 100 euro krijg je een typische FonePad-tablet waarmee je dus ook kunt bellen. De tablet is voorzien van een ingebouwde gsm-module voor telefoongesprekken en een 3G-module voor mobiel internet. Dat is echter het enige bijzondere aan dit apparaat want de overige specificaties zijn weinig indrukwekkend.

De Fonepad 7 (FE170CG) is uitgerust met een 7-inch display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. Dit is helaas wat lager dan de 1.280 bij 800 pixels die we als de standaard mogen beschouwen. Onder de motorkap is een Intel Atom Z2520-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz verwerkt, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen.

Asus-Fonepad-7-2014-1

Verder beschikt de tablet over maar 4GB aan opslaggeheugen, maar dit kan wel uitgebreid worden middels een microSD-kaart van maximaal 64GB. Ook zien we op de voorzijde een webcam terug, en aan de achterzijde een 2 megapixel camera voor foto’s en video’s. Voor draadloze communicatie is WiFi en Bluetooth 4.0 aanwezig.

Wat betreft de software is de Fonepad 7 voorzien van Android 4.3 Jelly Bean maar Asus geeft al aan dat er op termijn een update naar Android 4.4 KitKat uitgerold zal worden. Over Android heen ligt de door Asus zelf ontwikkelde ZenUI.

In de Filippijnen kan de Asus Fonepad 7 (FE170CG) reeds gekocht worden voor omgerekend zo’n 100 euro. Of de tablet ook naar Nederland komt is niet duidelijk. Wel is sinds enkele weken de nieuwe Asus Fonepad 7 (ME175CG) met een hoge resolutie en meer opslaggeheugen te koop in Nederland. Dit model kost ongeveer 160 euro.

  • Delen:
Asus Fonepad 7 (ME175CG)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.