Google lanceert Documenten- en Spreadsheets-apps voor Android en iOS

01 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Documenten

Google heeft gisteren de Google Documenten en Google Spreadsheets apps gelanceerd. Deze apps zijn ingericht op het bewerken van bestanden, het bekijken van bestanden en het aanmaken van bestanden.

Hiervoor is geen abonnement en ook geen internetverbinding vereist. Wel is er diepe integratie met Google Drive, waarin de documenten en spreadsheets opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Eenmaal online is het mogelijk om tegelijkertijd met iemand anders aan een document te werken.

Google nam eerder de bekende QuickOffice Office-suite over en stelde deze gratis beschikbaar in de Play Store. Ook hiermee konden, en kunnen, documenten als Word- en Excel-bestanden bewerkt worden. Google haalt nu de zogenaamde suite uit elkaar en kan zodoende de individuele apps updaten, zonder een heel pakket te moeten voorzien van een update. Op het eerste gezicht bieden de nieuwe apps echter niet zoveel mogelijkheden als de Quick Office-app. Daarbij kan ook de Drive-app nog steeds gebruikt worden voor het bewerken van documenten en bestanden.

De Google Documenten en Google Spreadsheets applicaties zijn gratis te downloaden uit de Google Play Store en Apple App Store. De apps zijn geschikt voor zowel Android tablets en smartphones, als de iPad en iPhone. De app voor presentaties wordt op een later moment gelanceerd.

Google Documenten
Google Spreadsheets

Reacties (0)