Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps krijgt grote update met offline-kaarten

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2014, 10:28 CategorieApplicaties

Google heeft zijn Maps-applicatie een flinke update gegeven. Nieuw zijn onder meer een offline-modus, een integratie met taxidienst Uber en nieuwe zoekfuncties. De update is nu verkrijgbaar en zal afhankelijk van je instellingen en besturingssysteem direct worden uitgerold naar je toestel.

Offline kaarten

Maps kan voortaan werken met offline-kaarten. Dit kon al eerder via een workaround, maar Google heeft de optie nu duidelijk in de app geïntegreerd. Het is vanaf nu dus mogelijk bijvoorbeeld kaarten voor een vakantie op te slaan. In het buitenland is mobiel internet vaak vrij duur waardoor het gebruik van Maps voor een flinke rekening kan zorgen. Je kunt nu van te voren een gebied selecteren en opslaan. Voor het gebruik van de kaarten hoef je enkel in te loggen met je Google-account.

Ook heeft Google een aantal nieuwe filters toegevoegd voor de zoekresultaten. Je kunt bijvoorbeeld vanaf nu cafés, hotels, restaurants filteren op prijsniveau, openingstijden en normering van andere gebruikers.

Uber

Niet alle nieuwe functies zijn in Nederland te gebruiken. Amerikaanse gebruikers krijgen in de nieuwe versie een integratie met taxidienst Uber. In een aantal steden kun je naast de opties openbaar vervoer en lopen ook zien hoe snel je op je bestemming bent met Uber. In Nederland hebben we sinds kort ook Uber, echter beschikt de Nederlandstalige versie van Google Maps nog niet over deze integratie.

Verbeterde navigatie

Google heeft in Maps ook de navigatieopties wat opgepoetst. De verbeteringen werken helaas niet in ons land, maar zijn tot nu toe enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Japan. De app kan beter zien in welke baan je je bevindt, waardoor je tijdig een waarschuwing krijgt als je bijvoorbeeld voor een afslag van baan moet verwisselen.

De update van Google Maps is nu beschikbaar voor Android en iOS.

  • Google Maps
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.