Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 8 blijkt toch Nexus 10 te zijn

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2014, 9:45 CategorieAndroid

Het was wellicht ook te mooi om waar te zijn maar de Google Nexus 8 die we gisteren dachten te zien in een afbeelding die Google online gezet had blijkt de al twee jaar oude Nexus 10 te zijn. Google geeft dus helaas nog niet prijs wat we tijdens de I/O conferentie kunnen verwachten.

Google heeft deze week een website voor de I/O conferentie online gezet en plaatste in de header een afbeelding van wat leek op een nog onaangekondigde tablet. Het toestel leek, door het perspectief, op een 8-inch apparaat en een tablet met een dergelijk formaat heeft Google nog niet aangekondigd.

Het blijkt nu echter dat het perspectief voor onjuiste aannamen gezorgd heeft. De tablet die we in de afbeelding zien is namelijk gewoon een Nexus 10, de tablet die alweer twee jaar terug gelanceerd werd. Dezelfde afbeelding is te vinden op de Bay Area Event Photography website van Google I/O 2013 en toont de Nexus 10 tijdens een demonstratie van een Chrome-game. Ook is de tablet in onderstaande video te zien.

Toch betekent dit niet dat we geen nieuwe tablet van Google mogen verwachten. Er gaan nog steeds veel geruchten over de komst van een Nexus 8 of Nexus 8.9. Dit toestel zou door het Taiwanese HTC geproduceerd worden en draaien op een nieuwe generatie Intel Moorefield-processor. Ook zou Google de tablet samen met een nieuwe versie van Android aankondigen. Ook dat is nog niet alles want er gaan ook geruchten over een opvolger van de Google Nexus 7 (2013) die wederom door Asus geproduceerd zou worden.

Over een kleine maand vindt Google I/O 2014 plaats en weten we precies wat Google dit jaar voor ons in petto heeft.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.