Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan tablet voor Project Tango

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2014, 11:06 CategorieHardware

Google’s team achter Project Tango zou werken aan een tablet voor dit systeem. Dit meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Eerder bracht het team al smartphones uit voor het project.

Tango tablet

Volgens de krant gaat het om een tablet met een 7 inch display. Verder krijgt het toestel vermoedelijk twee camera’s aan de achterzijde en een infraroodsensor. Ook zijn er twee speciale processoren aanwezig voor het maken van de 3D-kaarten.

Google zou in eerste instantie 4000 prototypes van de tablet willen uitbrengen. Deze zijn uiteraard bedoeld voor ontwikkelaars en zouden voor volgende maand op de planning staan.

Afgelopen februari presenteerde Google Project Tango officieel aan het publiek. Er waren toen 200 smartphones beschikbaar voor ontwikkelaars. De zoekgigant verkreeg het project door de overname van Motorola.

3D-kaarten

Bij Project Tango draait het om 3D-kaarten. Door het gebruik van speciale camera’s en sensoren is het toestel in staat de omgeving op een driedimensionale manier in kaart te brengen. Het zou in de toekomst bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door mensen met een visuele handicap.

Het team achter het project, The Advanced Technology and Projects Group, werkt ook aan Project Ara. Dit is een modulaire smartphone. Het toestel is opgebouwd uit losse ‘blokjes’, waardoor je hem eenvoudig kunt upgraden. Wil bijvoorbeeld een snelle processor, dan vervang je enkel het blokje waar de processor zich bevindt. Je hoeft dus geen compleet nieuw toestel meer te kopen.

Google I/O

Volgens de Amerikaanse krant zou Google de tablets volgende maand beschikbaar willen stellen aan ontwikkelaars. Tijdens Google I/O, eind juni, zou het bedrijf het toestel aan het publiek willen tonen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.