Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Acer Aspire Switch 10

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2014, 11:49 CategorieWindows

Vorige maand lanceerde Acer na lange tijd weer een nieuwe Windows 8 hybride, de Acer Aspire Switch 10. Dit model kan als laptop en als tablet gebruikt worden, en deze week hebben we de hybride kort aan de tand mogen voelen.

Specificaties Aspire Switch 10

De Acer Aspire Switch 10 is een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat het display als losse tablet gebruikt kan worden en aan het keyboard kan worden gekoppeld om het geheel als laptop te gebruiken. Het apparaat is voorzien van een 10.1-inch display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie en draait op Windows 8.1-software met een gratis versie van Office 2013.

Acer-Aspire-Switch-10-5

Acer heeft de Aspire Switch 10 voorzien van een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz, 2GB aan werkgeheugen, maximaal 64GB aan opslaggeheugen in de tablet, optioneel 500GB HDD opslaggeheugen in het dock, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort en een microHDMI-poort. Aan de voorzijde van de tablet zijn twee speakers geplaatst en het dock is daarnaast nog voorzien van een volwaardige USB-poort.

Mechanisme dock

Het eerste wat opvalt is het nieuwe mechanisme dat Acer gebruikt voor het dock. Dit klik-mechanisme wordt op zijn plaats gehouden door magneten en zorgt ervoor dat de tablet stabiel in het dock blijft staan. Ook het plaatsen van het display in het dock gaat snel en eenvoudig. Een ander voordeel van het nieuwe mechanisme is dat de tablet ook andersom in het dock geplaatst kan worden, bijvoorbeeld voor het kijken van een film of het geven van een presentatie. Je kunt het geheel zelfs in een zogenaamde ‘tentmodus’ gebruiken, maar het nut van deze modus is ons nog steeds niet helemaal duidelijk.

Acer-Aspire-Switch-10-4

Keyboard en audio

De toetsen op het keyboard dock bieden een redelijke travel waardoor je comfortabel blind kunt typen, zonder per ongeluk verkeerde toetsen te raken. Ook is er voldoende ruimte tussen de toetsen. Het touchpad is iets links van het midden geplaatst maar dit zorgt niet direct voor een minder comfortabele bediening. Wel was het touchpad soms wat minder gevoelig voor aanrakingen, maar het moet gezegd worden dat dit model nog een preproductiesample was. Opvallend zijn de speakers aan de voorzijde van de tablet. Hieruit komt een indrukwekkend goede en luide audioweergave, zonder dat er bij hoge volumes vervorming optreedt. Zeker voor een tablet/hybride is dat een pluspunt dat we niet vaak tegenkomen.

Acer-Aspire-Switch-10

Display

Het display is met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een ips-paneel van redelijke kwaliteit maar weinig bijzonder. Zo heeft het scherm nogal last van reflecties en kan de helderheid ook niet bijzonder hoog ingesteld worden. De kleurweergave is echter van goed niveau en ook het touchscreen reageert snel en soepel op input. Over de prestaties van het apparaat valt helaas nog maar weinig te zeggen aangezien het een preproductiesample was dat nog niet optimaal functioneerde.

Acer-Aspire-Switch-10-2

Design

Het design van de Aspire Switch 10 is verder niet veel bijzonders. De behuizing is deels van plastic en deels van aluminium gemaakt, voelt hier en daar wat fragiel aan en heeft een totaalgewicht van 1,17 kilogram. De achterzijde heeft een geborsteld aluminium afwerking en ziet er wel weer chique uit. Wanneer de tablet gekoppeld is aan het keyboard heeft het geheel een profiel van 20,2 millimeter.

Acer-Aspire-Switch-10-3

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire Switch 10 moet vanaf begin juni in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs vanaf 349 euro.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.