Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP brengt HP 7 Plus 1301 budget Android-tablet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 12:26 CategorieAndroid

HP zet de laatste tijd vol in op betaalbare Android tablets. Zo introduceerde de Amerikaanse fabrikant de VoiceTab-tablets waarmee gebeld kan worden en doken er afbeeldingen van verschillende nieuwe modellen op. In Nederland wordt binnenkort nog een nieuw model aan het assortiment toegevoegd; de HP 7 Plus 1301. Dit is een 7-inch tablet met een aantrekkelijk prijskaartje.

De HP 7 Plus 1301 is de kleine broer van de begin dit jaar gelanceerde HP 8 1401. De tablet is voorzien van een 7-inch display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. De tablet draait op een Allwinner A31 ARM Cortex A7-processor met een kloksnelheid van 1GHz, welke wordt vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan met maximaal 32GB uitgebreid worden door een microSD-kaart.

HP-7-Plus

Verder is de 7 Plus 1301 voorzien van een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een 0,3 megapixel webcam aan de voorzijde, een microUSB 2.0-poort en WiFi. Helaas ontbreekt er ondersteuning voor Bluetooth en gps. De tablet draait daarbij op Android 4.2 Jelly Bean, een al wat oudere versie van het Android besturingssysteem. Volgens HP gaat de tablet zo’n 12 uur mee op een volle lading. Het toestel heeft een gewicht van 295 gram en een afmeting van 192,5 x 122 x 8,15 millimeter.

De HP 7 Plus 1301 moet binnenkort in een aantal Nederlandse winkels verschijnen voor een adviesprijs van ongeveer 100 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.