Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Pro Tablet 610 G1 met Windows 8.1 duikt op

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2014, 10:08 CategorieWindows

HP probeert er alles aan te doen om de tabletmarkt te veroveren. Zowel op het gebied van Android als op het gebied van Windows 8 introduceert de fabrikant aan de lopende band nieuwe modellen. Vandaag is een nieuwe Windows 8.1 tablet opgedoken, welke gaat onder de naam HP Pro Tablet 610 G1.

De nog onaangekondigde HP Pro Tablet 610 G1 lijkt een variant van de onlangs gepresenteerde HP ProPad 600 te zijn, mogelijk speciaal voor de Europese markt. De tablet is deze week gespot op de Duitse en Italiaanse website van de Amerikaanse fabrikant en biedt interessante specificaties voor een aantrekkelijke prijs.

Uit de informatie van HP kunnen we opmaken dat de Pro Tablet 610 G1 beschikt over een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, is voorzien van een active digitizer voor gebruik met een stylus en draait op een 64-bit-versie van Windows 8.1.

HP-Pro-Tablet-610

 

Onder de motorkap zien we de Intel Atom Bay Trail Z3795-processor met vier kernen terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan SSD opslaggeheugen. Qua aansluitingen is de tablet voorzien van een microUSB 2.0-poort, een microHDMI-uitgang en een microSD-kaartlezer om het interne geheugen uit te breiden.

De HP Pro Tablet 610 G1 komt met WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, beschikt over een 31Wh batterij en is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde.

Op de Italiaanse website van HP worden al prijzen genoemd. De 64GB-versie wordt in Italië verkocht voor een prijs van 571 euro. Of en wanneer de tablet de Nederlandse markt bereikt is vooralsnog onduidelijk. De eerder gelanceerde ProPad 600 moet een dezer dagen in de Nederlandse winkels verschijnen.

  • Delen:
HP Pro Tablet 610 G1
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.