Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Slate 8 Pro met 8-inch high-res display te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2014, 17:06 CategorieAndroid

Hij is al in 2013 aangekondigd maar verschijnt pas sinds kort bij een groot aantal Nederlandse winkels; de HP Slate 8 Pro. De reden dat we deze tablet toch nog even uitlichten is dat de Slate 8 Pro over een aantal aantrekkelijke specificaties beschikt en een interessante tablet is voor diegenen die op zoek zijn naar een high-end 8-inch formaat.

De HP Slate 8 Pro is eigenlijk niet te vergelijken met een andere tablet die momenteel te koop is, in ieder geval niet een tablet die op Android draait. De tablet is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een 1.600 bij 1.200 pixels resolutie en een 4:3 beeldverhouding. Zowel de resolutie als de beeldverhouding zien we bij maar weinig Android tablets terug.

HP-Slate-8-Pro-2

Dat is echter niet het enige interessante. De Slate 8 Pro beschikt daarnaast één van de weinig tablets die voorzien is van Nvidia’s Tegra 4 quadcore-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen. Verder is de tablet rijkelijk uitgerust met onder meer 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om dit geheugen zelf uit te breiden, een microUSB-poort en een microHDMI-poort voor koppeling met een extern display. Ook is er Beats Audio aan boord voor een optimale audioweergave, is op zowel de voorzijde als de achterzijde een camera te vinden, en kan er draadloos gecommuniceerd worden middels Bluetooth 4.0, WiFi en gps.

Toch is er wel een klein minpuntje te noemen. De Slate 8 Pro draait namelijk op Android 4.2 Jelly Bean, helaas niet de meest recente versie van Android. Met het besturingssysteem heeft HP echter vrij weinig gedaan, in de meeste gevallen een pluspunt.

Wellicht het grootste pluspunt is de prijs. De HP Slate 8 Pro kan inmiddels namelijk gekocht worden voor iets minder dan 350 euro. Onderaan dit artikel vind je een prijsvergelijking met de laagste prijzen.

  • Delen:
HP Slate 8 Pro
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.