Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Monument Valley nu ook beschikbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2014, 18:32 CategorieAndroid

Sinds begin april is de App Store van Apple een indrukwekkend spel rijker; Monument Valley. Deze game is voorzien van een zeer fraaie vormgeving en is mede daardoor één van de best verkopende apps in de App Store. Vandaag is er goed nieuws voor de bezitters van een Android tablet of smartphone want Monument Valley is per direct ook beschikbaar in de Google Play Store.

Monument Valley is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste games voor iOS-devices en dat heeft het spel te danken aan de manier waarop het opgebouwd en vormgegeven is. Het ontwerp van de game is gebaseerd op de stijl van de kunstenaar M.C. Escher, die vele kunstwerken maakte van onmogelijke objecten en gebouwen. In het spel zien we deze aparte objecten terug en het is de bedoeling dat je een poppetje genaamd Ida van de ene naar de andere kant van het level brengt.

Wanneer je door een level loopt kun je het perspectief veranderen door over het scherm te vegen waardoor het hele uiterlijk van een bepaald object verandert en je nieuwe elementen kunt ontdekken. Het is even wennen maar geeft een unieke game-ervaring die zeer verslavend is. Monument Valley is een puzzelspel, dus het vergt wat tijd en moeite, maar volgens de makers gaat het vooral om de prachtige ontwerpen waarvan je zelfs screenshots kunt maken.

Monument Valley is voor een prijs van 3,69 euro te downloaden uit de Google Play Store.

  • Monument Valley
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.