Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel en Rockchip werken samen aan Atom-chips voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2014, 21:27 CategorieHardware

Intel richt zich de laatste tijd zelf al op goedkope Android tablets, onder meer met diverse nieuwe Bay Trail-processors. Toch ziet de Amerikaanse chipfabrikant dat het nergens zo goedkoop kan als in China en daarom gaat Intel een samenwerking aan met Rockchip. Processors van deze fabrikant zijn we al een aantal keer in tablets tegengekomen, met name tablets van merken als Archos en Lenovo.

Intel laat vandaag via een persbericht weten een samenwerking met Rockchip aan te gaan. De samenwerking houdt in dat Intel Rockchip voorziet van de technische basis, in de vorm van de Atom-chip, voor de ontwikkeling van goedkopere processors en heeft als doel dat Rockchip de samen met Intel ontwikkelde chips gaat gebruiken voor goedkope Android tablets. Het grote voordeel van Rockchip is dat het bedrijf ook halfgeleiders produceert en dus veel zeggenschap heeft in en kennis van de Chinese processormarkt. Dit moet ervoor zorgen dat chips van het bedrijf snel op de markt kunnen verschijnen.

Nu de tabletmarkt blijft groeien, met steeds meer schermformaten, ontwerpformaten en prijzen, zal Intel dankzij deze overeenkomst met Rockchip nieuwe consumenten sneller kunnen bedienen met een breder productportfolio. Deze strategische overeenkomst met Rockchip laat zien dat Intel vastbesloten is onze aanwezigheid in de wereldwijde markt voor mobiele producten snel te versterken, met een breder aanbod aan Intel-architectuur en communicatieplatforms.

De nieuwe Atom-chips die Intel en Rockchip samen gaan ontwikkelen gaan onder de naam SoFIA en beschikken over een geïntegreerd 3G-modem voor mobiel internet. De verwachting is dat de eerste dualcore SoFIA-chips tegen het eind van dit jaar gepresenteerd worden. De quadcore-varianten laten iets langer op zich wachten, net als de varianten met een ingebouwd modem voor 4G-internet. De eerste tablets met een SoFIA chip worden begin 2015 op de markt verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.