Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel presenteert 64-bit Moorefield-chip met 4G tijdens Computex

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2014, 12:35 CategorieHardware

Intel maakte gisteren bekend een samenwerking met de Chinese chipfabrikant Rockchip aan te gaan voor de productie van goedkope Atom-chips voor goedkope Android tablets. De Amerikaanse chipfabrikant komt echter ook zelf met een nieuwe generatie Atom-processors voor tablets met een formaat van 8-inch of kleiner. Tijdens Computex 2014 wordt de Moorefield-chip officieel gepresenteerd.

De Intel Moorefield-processors is een 64-bit-chip. Dit houdt in dat in combinatie met software die 64-bit-ondersteuning biedt taken die veel rekenkracht vragen sneller uitgevoerd kunnen worden en dat meer werkgeheugen in tablets verwerkt kan worden. De nieuwe Moorefield-chips gaan onder de naam Z3560 en Z3580, en beschikken over vier kernen met kloksnelheden van respectievelijk 1,6GHz en 2,13GHz.

Het belangrijkste verschil tussen de Bay Trail- en Moorefield-chips is dat de Moorefield-variant kleiner is en koeler kan draaien. Daarbij biedt de nieuwe chip ondersteuning voor mobiel internet middels 4G/LTE dankzij Intel’s eigen XMM 7260 LTE-modem. Moorefield is speciaal ontwikkeld voor tablets met een formaat van 8-inch of kleiner en de verwachting is dat we tijdens Computex 2014 dan ook meerdere tablets die met deze chip zijn uitgerust zien. Asus heeft onlangs al een 8-inch MeMO Pad tablet met de nieuwe processor van Intel aangekondigd.

Computex 2014 gaat volgende week van start in Taiwan. Onder meer Acer en Asus presenteren tijdens deze beurs nieuwe tablets, convertibles en hybrides.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.