Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Intel zet dit jaar meer in op Android dan op Windows 8’

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2014, 11:57 CategorieHardware

Vorige maand werd duidelijk dat Intel nog steeds in zwaar weer verkeerd op het gebied van mobiele processors. De Amerikaanse chipfabrikant geeft echter niet zomaar op en benadrukte nogmaals vol in te zetten op tablets. Deze week blijkt uit een artikel van Digitimes Research dat Intel dit jaar meer verwacht van Android dan van Windows 8.

Intel kennen we natuurlijk van de Windows laptops, tablets en desktops maar sinds vorig jaar zijn de processors van de chipfabrikant ook in een redelijk aantal Android tablets te vinden. Intel wil de concurrentie aangaan met fabrikanten van ARM-chips, waaronder Qualcomm en Nvidia. Om dit te doen worden de prijzen van chips zeer laag gehouden, wat dus resulteert in rode cijfers voor de mobiele chip-afdeling. Maar, het resulteert ook in een groter aantal fabrikanten van Android tablets dat voor een Intel-processor kiest.

Volgens Digitimes Research liggen de kosten van een Android tablet met Intel-chip over het algemeen al lager dan een Android tablet met ARM-processor. Intel zet dit jaar dan ook vol in op Android en Digitimes Research verwacht dat 60 procent van de tablet-processors van Intel bestemd zijn voor Android tablets. 40 procent van de chips wordt verwerkt in Windows-apparaten. Android heeft volgens de fabrikant een groter bereik op het gebied van tablets. Asus is momenteel de grootste afnemer van Intel-chips voor Android. De Taiwanese fabrikant heeft verschillende low-end en middenklasse tablets gelanceerd en er gaan verschillende geruchten over nieuwe modellen.

Of Intel de verwachtingen voor dit jaar waar kan maken is volgens Digitimes Research nog maar de vraag. Het onderzoeksbureau verwacht dat de Amerikaanse chipfabrikant blijft steken op 32 miljoen verkochte chips, 8 miljoen minder dan het doel van het bedrijf zelf. Intels CEO Brian Krzanich geeft echter nog niet op en verwacht dat de 40 miljoen behaald wordt. Intel wil dit onder meer door subsidies en ondersteuning voor fabrikanten bewerkstelligen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.