Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 8 brengt multitasken met twee apps naast elkaar’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 16:06 CategorieiPad

Eén van de hippe termen die je vaak in reviews van tablets tegenkomt is ‘multitasken’, het tegelijkertijd kunnen uitvoeren van meerdere handelingen of processen. De mogelijkheden voor multitasking op tablets zijn echter nog vrij beperkt, al proberen fabrikanten met skins en extra functies meerdere apps naast elkaar te laten draaien. Zo biedt Samsung Multi Window waarmee apps in kleine schermen verdeeld kunnen worden en je snel tussen deze apps kunt schakelen. Microsoft heeft in Windows 8 standaard de Snap View geïntegreerd. Hiermee krijgen apps een eigen deel op het scherm toegewezen, wat je als gebruiker groter of kleiner kunt maken. Zowel Samsung als Microsoft heeft Apple’s iPad in het verleden diverse malen belachelijk gemaakt in commercials, met onder meer als speerpunt het gebrek aan multitasking.

De iPad loopt op dit vlak nog wat achter maar daar komt met iOS 8 mogelijk verandering in. De verwachting is dat Apple volgende maand tijdens WWC 2014 de eerste details van het nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone deelt. Eén van de nieuwe features waarop gefocust wordt is multitasken, zo stellen althans de bronnen van 9to5mac. Zij geven aan dat het in iOS 8 mogelijk wordt om twee apps naast elkaar te laten draaien en snel tussen deze apps te kunnen schakelen. Daarnaast moet de communicatie tussen apps verbeteren waardoor je bijvoorbeeld tekst of een foto uit de app kunt slepen naar een andere app.

In onderstaande video wordt een conceptuitwerking van de multitask-functie voor iOS 8 getoond. Of dit ook daadwerkelijk is wat Apple in gedachten heeft weten we waarschijnlijk in juni.

Of Apple deze functies beschikbaar stelt voor alle iOS-apparaten is niet duidelijk. Volgens de bronnen van 9to5mac is het waarschijnlijk dat Apple deze multitask-functies alleen mogelijk maakt op de iPad. Met een groter scherm heb je namelijk meer ruimte om daadwerkelijk comfortabel twee apps naast elkaar te draaien. Dit brengt ons overigens ook weer op de geruchten over de ‘iPad Pro‘. Dit model zou beschikken over een 12.9-inch display en gericht worden op studenten en zakelijke gebruikers. Volgens de laatste geruchten verschijnt deze iPad echter pas in 2015.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.