Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8 concept-video’s: Split-screen, Healthbook en Smart Home

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2014, 10:55 CategorieiPad

Over een week staat WWDC op het progamma en in de aanloop van dit jaarlijkse Apple evenement zijn er natuurlijk altijd weer een paar interessante concept-video’s te delen, video’s die gebaseerd op de geruchten gemaakt worden.

Splitscreen

Een van de meest hardnekkige geruchten is de komst van een Windows 8-achtige implementatie van split-screen in iOS 8. Door meer dan één scherm tegelijkertijd op de iPad te kunnen tonen zou de eerste echte multitask implementatie een feit zijn. Zoals gezegd lijken de geruchten erop te wijzen dat Apple voor een op Microsofts Windows gebaseerde implementatie gaat, met een volledige verdeling die via een slider aangepast kan worden. Dit in tegenstelling tot een “windowing”-oplossing waar apps in losse, in formaat aanpasbare windows (schermpjes), zichtbaar zijn. Beide vormen van implementatie vinden we overigens terug op de Samsung Galaxy NotePRO.

Sam Beckett heeft op Youtube een concept-video gedeeld waarin hij een eventuele implementatie toont:

Healthbook

Designer Jayaprasad Mohanan heeft zijn aandacht op een ander gerucht gericht en heeft een concept-video gemaakt van Healthbook. Healthbook is volgens de geruchten een verzameling apps/diensten die allemaal gerelateerd zullen zijn aan de gezondheid en monitoring van gezondheid van de gebruikers. Een dergelijke verzameling apps zou natuurlijk ook de deur openen voor een draagbaar device (een armband?) die zaken als slaappatronen en beweging in beeld kan brengen.

Slimme woning

Voor dit laatste onderdeel even geen video maar dit meest recente gerucht is natuurlijk wel de moeite om te noemen. Volgens verschillende bronnen lijkt Apple namelijk te werken aan een platform voor een “slimme woning”. Standaard implementaties die je daarbij kan bedenken zijn natuurlijk het aansturen van verlichting, verwarming en beveiligingsapparatuur. Maar wie weet biedt een implementatie van Apple nieuwe toepassingen waar wij, Google en andere concurrenten nog niet aan gedacht hebben.

WWDC gaat van start op 2 juni en daar gaan we ongetwijfeld meer horen over wat wel en niet gaat gebeuren in iOS 8. Want laten we niet vergeten dat dit allemaal geruchten zijn en Apple nog niets zelf bekend heeft gemaakt…

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.