Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ThinkPad 10 wordt mogelijk volgende week gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2014, 11:06 CategorieWindows

Het begint er steeds meer op te lijken dat Lenovo op korte termijn een nieuwe Windows 8 tablet op de markt brengt. Het nieuwe model gaat onder de naam Lenovo ThinkPad 10 en wordt waarschijnlijk volgende week gelanceerd.

Lekken en geruchten

De Lenovo ThinkPad 10 hebben we de afgelopen weken al een aantal keer besproken. De tablet verscheen in documenten en afbeeldingen van de FCC en stond per ongeluk al op de website van Lenovo Australië. Dat er dus aan gewerkt wordt staat vast, alleen waren nog niet alle specificaties bekend en was onduidelijk wanneer we de tablet precies kunnen verwachten.

De website Liliputing heeft echter meer informatie gevonden in een productgids van Lenovo. Hierin worden alle specificaties van de ThinkPad 10 onthuld en wordt de datum 14 mei als lanceerdatum genoemd. De fabrikant zelf heeft nog steeds geen officiële mededelingen gedaan over de komt van een nieuwe tablet.

Specificaties ThinkPad 10

Uit de productgids kunnen we nagenoeg alle specificaties van de ThinkPad 10 halen. Zo is duidelijk dat de tablet beschikt over een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een 16:10 beeldverhouding, een active digitizer en Gorilla Glass bescherming. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Bay Trail Z3795-processor met vier kerenen en een kloksnelheid van 1.6GHz. Deze processor wordt vergezeld door een Intel HD Graphics 4600 gpu en 2GB of 4GB aan werkgeheugen.

Lenovo-ThinkPad-10-4

Verder is de tablet voorzien van 64GB of 128GB aan SSD opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi 802.11 a/b/g/n en Bluetooth 4.0 (met optioneel NFC) voor draadloze communicatie, een USB 2.0-poort en een microHDMI-poort. Ook komt er een model met microSIM-poort waarmee mobiel internet geactiveerd kan worden. Er wordt een active digitizer stylus meegeleverd waarmee geschreven of getekend kan worden. Qua besturingssysteem is er de keuze uit Windows 8.1 of Windows 8.1 Pro in een 32-bit of 64-bit versie.

Naast de hierboven genoemde opties brengt Lenovo een optioneel toetsenbord op de markt, komen er verschillende covers en kun je een model met zakelijke opties als een vingerafdrukscanner kiezen. De 33Whr batterij moet ervoor zorgen dat de ThinkPad 10 zo’n 10 uur meegaat op een volledig opgeladen accu.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas wordt er in de productgids geen melding gemaakt over de prijs maar kijkend naar informatie die eerder lekte wordt de ThinkPad 10 voor prijzen van 525 euro tot 885 euro, afhankelijk van de gekozen configuratie, op de markt gezet. De verwachting is dat Lenovo de tablet volgende week officieel lanceert.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad 10
Windows 8

Reacties

  1. joost
    12 mei, 2014 om 21:58

    Let wel op: in het document van Lenovo staat vooe de datum 5/14 In normaal Amerikaans betekent dit mei 14 In dit geval is dit verwacht ik mei 2014

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.