Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G Pad 7.0, 8.0 en 10.1 officieel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2014, 9:52 CategorieAndroid

LG heeft vandaag in Monaca drie nieuwe Android tablets aangekondigd. De Koreaanse fabrikant breidt de G Pad line-up uit met een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch model. Alle drie de tablets draaien op Android 4.4 KitKat.

LG heeft zich na de lancering van de Optimus Pad in 2011 stil gehouden op het gebied van tablets. Deze tablet kon niet aan de verwachtingen voldoen en was te duur geprijsd. In 2013 probeerde LG het opnieuw met de G Pad 8.3 en wist met dit model wel succes te boeken. De G Pad 8.3 beschikt over aantrekkelijke specificaties als een Full HD-display met een formaat van 8.3-inch, 2GB aan werkgeheugen, handige software-features en een slank design. Dit alles voor een adviesprijs van 349 euro.

Vandaag laat de Koreaanse fabrikant weten de consument meer keuze te willen bieden op het gebied van schermformaat. Daarom worden er maar liefst drie nieuwe formaten aan de G Pad line-up toegevoegd. LG komt met een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch tablet. Het kleinste model is vooral ontwikkeld voor diegenen die mobiel willen zijn maar niet willen inleveren op prestaties. De 8-inch versie is iets meer geschikt voor entertainment-doeleinden, en de 10.1-inch tablet moet de entertainmenthub uit de serie worden. LG gaat duidelijk de concurrentie aan met de Galaxy Tab 4-serie van Samsung.

LG-G-Pad-line-up-2

Over de specificaties van de drie tablets is echter nog maar weinig bekend. LG laat weten later deze week meer informatie vrij te geven over onder meer de resolutie, de processor en de beschikbaarheid van de modellen. Wel weten we inmiddels dat alle drie de tablets draaien op Android 4.4 KitKat en voorzien worden van een aantal bekende software-features van de Koreaanse fabrikant. Zo is Knock Code aanwezig om de toestellen met taps op het scherm uit slaapstand te halen en kun je een smartphone koppelen met QPair 2.0. Ook legt LG weer een eigen skin over Android heeft.

Lees ook onze LG G Pad 8.3 review.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.