Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG toont 6-inch Quad HD-display tijdens SID 2014

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2014, 11:29 CategorieHardware

Eén van de trends die we op het gebied van smartphones en tablets zien is de steeds kleiner wordende pixel. High-end smartphones en tablets worden voorzien van steeds hogere resoluties, wat resulteert in een hogere pixeldichtheid. LG zegt inmiddels op dit vlak ver voor te lopen op de concurrentie en toont volgende week tijdens SID 2014 een 6-inch scherm met Quad HD-resolutie.

Deze week introduceerde LG de G3 smartphone, uitgerust met een Quad HD-display dat voor een pixeldichtheid van 538 pixels per inch zorgt. In een interview met het eigen blog van de Koreaanse fabrikant laat een topman van LG weten dat het hier niet bij stopt. Schermen voor smartphones en phablets met een pixeldichtheid van 600ppi en zelfs 700ppi zouden al binnen handbereik zijn. Volgens de topman loopt LG ver voor op de concurrentie en nemen veel fabrikanten displays van LG af.

Tijdens de Display Week 2014, een beurs die volgende week van start gaat in San Francisco, toont LG zijn eerste phablet-display met Quad HD-resolutie. Dit scherm heeft een formaat 6-inch en een resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels. De pixeldichtheid van dit scherm ligt iets lager dan die van de G3 maar ligt hoger dan elke andere smartphone of phablet. De kans is groot dat LG dit display gebruikt in zijn eerstvolgende phablet.

Lees meer over tablets en displays.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.