Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer tablets en smartphones draaien op Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2014, 13:28 CategorieAndroid

Elke maand publiceert Google de cijfers over de verdeling van het Android-besturingssysteem door te kijken naar de tablets en smartphones die in een tijdbestek van zeven dagen verbinding maken met de Google Play Store. Uit de meest recente cijfers blijkt dat Android 4.4 KitKat met een opmars bezig is.

De afgelopen maanden groeide het aandeel van de meest recente versie van Android, Android 4.4 KitKat, nogal langzaam maar sinds afgelopen maand maakt het besturingssysteem een flinke sprong. Het aandeel tablets en smartphones dat op KitKat draait steeg met 3,2 procentpunt naar 8,5 procent.

Deze groei is met name te danken aan verschillende nieuwe tablets die vanuit de winkel op Andorid 4.4 KitKat draaien en updates die door fabrikanten uitgerold worden. Zo rolde LG de Android 4.4 KitKat-update uit voor de G Pad 8.3 en kwam de update beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note II. Samsung heeft afgelopen maand de Galaxy Tab 4 (10.1) in Nederland op de markt gebracht en dit model draait vanuit de winkel op Android 4.4 KitKat.

Ook hebben diverse fabrikanten updates aangekondigd voor de komende maanden. Zo wordt binnenkort de Andorid 4.4 KitKat-update voor de Sony Xperia Z2 Tablet verwacht, krijgen de Lenovo Yoga Tablets een update in juni en worden mogelijk ook tablets met een MediaTek-processor op korte termijn van een update voorzien.

Android 4.4 KitKat moet het echter nog doen met een relatief klein aandeel. Android Jelly Bean is nog steeds de grootste versie van het besturingssysteem en dus op de meeste tablets en smartphones te vinden. 61 procent van alle Android-apparaten draait op 4.1, 4.2 of 4.3 Jelly Bean.

Android Gingerbread moet weer iets inleveren maar draait nog steeds op 16,2 procent van de toestellen, met name smartphones. De eerste voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, Honeycomb, is op 0,1 procent van de toestellen te vinden, en Android 4.0 Ice Cream Sandwich draait nog op 13,4 procent van de tablets en smartphones.

Lees meer over alle vernieuwingen van Android 4.4 KitKat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.