Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft heeft Surface Mini op het laatste moment geschrapt’

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 10:19 CategorieMicrosoft

Wij, en velen met ons, waren we zo goed als zeker van dat Microsoft gisteren een kleine tablet met de naam Surface Mini zou presenteren. De laatste maanden is er immers een vloedgolf aan geruchten over de tablet voorbij gekomen. Het bleef echter stil wat betreft dit kleinere model en Microsoft presenteerde alleen een nieuwe Surface Pro. Maar, dat betekent niet dat er geen Surface Mini bestaat.

Volgens anonieme bronnen dichtbij het vuur werkt Microsoft wel degelijk aan een Surface Mini en was het ook de bedoeling dat dit model op 20 mei gepresenteerd zou worden. Vlak voor de presentatie zouden Satya Nadella en Stephen Elop, Microsoft’s CEO en Executive Vice President, echter tot het besluit zijn gekomen om de lancering te schrappen. De tablet zou zich te weinig onderscheiden van de concurrentie in het 8-inch tabletsegment. Hierin zijn onder meer de Asus VivoTab Note 8 en de Lenovo Miix 2 populaire tablets.

Nadella en Elop waren dus niet overtuigd van het feit dat de Surface Mini een succes zou worden en besloten daarom de stekker voorlopig uit het project te trekken. Dit is te begrijpen want Microsoft wil natuurlijk niet dezelfde fout maken als bij de eerste generatie Surface tablet. Dit model, de RT-versie, werd namelijk nauwelijks verkocht en daardoor moest Microsoft maar liefst 900 miljoen dollar afschrijven op de tablet.

Dit betekent echter niet dat Microsoft helemaal niet meer met een kleine Surface tablet komt. Panos Panay, het hoofd van de Surface-afdeling bij Microsoft, liet namelijk na de presentatie van de Surface Pro 3 wel doorschemeren dat het bedrijf nog steeds werkt aan kleinere versies van de tablet. De verwachting is echter dat we een kleine Surface tablet op zijn vroegst pas in 2015 zien, mogelijk met een aantal features die de tablet daadwerkelijk kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Microsoft zet nu alles in op de Surface Pro 3 en wil dit model onderscheiden van de concurrentie door de tablet neer te zetten als de eerste echte laptopvervanger. De tablet is met een formaat van 12-inch een stuk groter dan zijn voorganger maar is ook lichter en dunner. De tablet is op verschillende punten verbeterd, waaronder de kickstand en het display. Vanaf eind augustus ligt de Surface Pro 3 in de Nederlandse winkels voor een prijs vanaf 819 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.