Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft houdt mogelijk Surface Mini event op 20 mei

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2014, 10:22 CategorieWindows

Microsoft heeft persuitnodigingen verstuurd voor wat mogelijk het Surface Mini event is. Het vindt op 20 mei plaats in New York. Wat Microsoft precies gaat onthullen is nog niet officieel bekend, maar alles wijst erop dat het om een kleinere Surface gaat.

Microsoft spreekt in de uitnodiging van een ‘small gathering’. Het woord ‘small’ is hoogstwaarschijnlijk een hint naar de Surface Mini waar al enige tijd diverse geruchten op internet over verschijnen.

7 of 8 inch?

Er zijn nog maar weinig echt concrete specificaties van de Surface Mini bekend. Eerder berichtten we dat de kleine tablet een scherm zou krijgen van 7,5 inch met 1440 bij 1080 pixels. Dat zou het toestel een beeldverhouding geven van 4:3. Dergelijke waarden komen ook voor in een Windows 8.1-documentatie voor ontwikkelaars, dat maakt het dus zeker aannemelijk.

Verder gaan er geruchten dat het scherm een wat traditionelere verhouding krijgt. Het zou dan gaan om een 8 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Als processor wordt er een Intel Bay Trail-chip genoemd.

Kinect

Een andere interessante speculatie gaat over de bediening van de Surface Mini. Volgens een Chinese website zou de tablet namelijk gebruikmaken van een Kinect-achtige techniek. Met behulp van de ingebouwde camera moet het toestel handgebaren en gezichten kunnen herkennen. Zo zou je bijvoorbeeld met je gezicht kunnen inloggen.

Volgens website Neowin levert Microsoft de Surface Mini met een active digitizer stylus, mogelijk van Wacom. Hiermee moet je nauwkeurig kunnen tekenen en schrijven op de tablet. Microsoft zou de Mini dan ook als directe concurrent voor Samsung’s Galaxy Note-serie in de markt willen zetten.

20 mei

Wat er allemaal van deze geruchten waar is weten we pas op 20 mei als Microsoft het nieuws in New York onthult. Uiteraard lees je alle details na het evenement direct op deze website.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.