Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft laat Windows RT voorlopig links liggen

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 19:11 CategorieWindows

Toen Microsoft twee jaar terug Windows RT aankondigde was het bedrijf erg enthousiast over het besturingssysteem dat uitermate geschikt zou zijn voor tablets. Het mag echter duidelijk zijn dat Windows RT de verwachtingen nooit waar heeft kunnen maken, met name omdat veel fabrikanten al snel voor de volledige versie van Windows 8 kozen en consumenten nooit aan het idee van een uitgeklede Windows-versie konden wennen. Ook Microsoft zelf lijkt vandaag te zeggen dat Windows RT verleden tijd is, voorlopig althans.

Het speerpunt van de presentatie van de Microsoft Surface Pro 3 was toch wel dat Microsoft inzet op een tablet die de laptop daadwerkelijk kan vervangen. Om deze reden is het scherm van de Surface Pro 3 vergroot naar 12-inch. Microsoft richt zich hiermee op diegenen die zowel een tablet als een laptop met zich meedragen, voor respectievelijk media consumptie en productief werken. Dit moet samengepakt worden in één pakket, een tablet die comfortabel als laptop te gebruiken is zonder dat er compromissen gesloten moeten worden.

Met deze woorden laat Microsoft eigenlijk doorschemeren dat de toekomst, in ieder geval wat betreft Windows, niet gaat om alleen media consumptie maar ook om werk. Dit is de onderscheidende factor, of de nieuwe productgroep zoals Microsoft zelf zegt, waar de aandacht nu naar uitgaat. Windows RT wordt door velen als en compromis gezien en lijkt daardoor al afgeschreven. Daarbij hebben we vandaag geen Surface Mini gezien, een tablet waar toch al een aantal maanden vele geruchten over verschijnen. De verwachting was dat dit kleine model op Windows RT zou draaien en het besturingssysteem mogelijk nieuw leven in zou blazen.

Komt Microsoft nog ooit met een nieuwe Windows RT tablet? Dat zal de tijd uit moeten wijzen maar het is duidelijk dat het bedrijf uit Redmond de Surface Pro 3 ziet als het paradepaardje, de nieuwe productgroep waar we met z’n allen in moeten gaan geloven. De kans dat we op korte termijn nog tablets van het bedrijf gaan zien die op Windows RT draaien lijkt dan ook klein. Diegenen die toch liever voor Windows RT kiezen moeten het voorlopig nog doen met de vorig jaar gelanceerde Microsoft Surface 2 of de onlangs gelanceerde Nokia Lumia 2520.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.