Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft presenteert de 20e nieuwe Surface tablet met Intel-chip’

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2014, 17:48 CategorieWindows

Op 20 mei houdt Microsoft een Surface-evenement in de Verenigde Staten en de verwachting is dat we op die dag de veelbesproken Surface Mini gaan zien. Daar blijft het echter niet bij als we een anonieme bron mogen geloven.

Dat Microsoft aan een kleine Surface-tablet werkt staat zo goed als vast maar mogelijk krijgen we deze maand ook al een opvolger van de Surface Pro 2 te zien. Een anonieme bron uit de chipindustrie laat tegenover CNET weten dat Microsoft meerdere Surface-tablets in ontwikkeling heeft en dat we de 20e ook een nieuw model met Intel-chip kunnen verwachten.

De huidige Surface Pro 2 draait reeds op een Intel Haswell-processor en ook voor de derde generatie zou Microsoft volgens de bron weer voor een Haswell-chip kiezen. De nieuwe variant zou echter sneller en energiezuiniger zijn. Eerder deze maand verschenen er ook al geruchten waarin diverse specificaties van de derde generatie Surface voorbij kwamen. Zo zou de Surface Pro 3 beschikken over een Intel Core i7-processor, 16GB aan werkgeheugen, 1TB aan opslaggeheugen, een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en een formaat van 12.9-inch.

Ook de mogelijke specificaties van de Surface Mini zijn al meer dan eens voorbij gekomen. De tablet zou een formaat van rond de 8-inch krijgen, voorzien worden van een Full HD-resolutie en draaien op een ARM-processor die waarschijnlijk uit de fabrieken van Qualcomm komt. Over het besturingssysteem waar Microsoft voor kiest bestaat nog wat onduidelijkheid. De ene bron is overtuigd van het feit dat Windows RT gebruikt wordt, de andere bron ziet de tablet met Windows 8.1 verschijnen.

Er is dus nog veel onduidelijk en we weten pas op 20 mei zeker wat Microsoft de komende tijd voor ons in petto heeft.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.