Microsoft publiceert promotievideo’s Toshiba Encore 2 tablets

29 mei 2014 1 Minuut 1 Reacties
Toshiba-Encore-2

Eerder deze week introduceerde Toshiba de nieuwe Encore 2 tablets. Deze modellen, met een formaat van 8-inch en 10.1-inch, zijn de eerste tablets die draaien op Windows 8.1 met Bing, een versie die goedkoper is voor fabrikanten maar voor de gebruiker nauwelijks verschilt van Windows 8.1. Microsoft wil onder meer met deze versie van Windows de tabletmarkt veroveren en heeft daarom zelf promotievideo's van de Encore 2 tablets online gezet.

Toshiba Encore 2 tablets

Windows 8.1 met Bing beperkt fabrikanten van tablets in het fit dat ze de standaard zoekmachine, Bing van Microsoft, niet mogen veranderen maar heeft als voordeel dat fabrikanten niks hoeven te betalen wanneer deze software op tablets gebruikt wordt. Toshiba is de eerste fabrikant die hiermee aan de slag gaat en de Encore 2 tablets komen dan ook met aantrekkelijke prijskaartjes.

De Encore 2-serie bestaat uit twee modellen; de 8-inch Toshiba Encore 2 WT8-B en de 10.1-inch Toshiba Encore 2 WT10-A. Beide modellen zijn voorzien van een Intel Atom Z3735-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, twee camera’s, een microUSB-poort, Bluetooth 4.o en WiFi met Wireless Display. De 10.1-inch versie beschikt daarnaast over een microHDMI-poort en 2GB in plaats van 1GB aan werkgeheugen.

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba Encore 2 WT8-B en WT10-A moeten vanaf half juli in de Nederlandse winkels verschijnen voor adviesprijzen van respectievelijk 199 euro en 349 euro. De 10-inch versie wordt standaard geleverd met keyboard cover.

Reacties (1)