Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro 3 eind augustus te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 19:20 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft vandaag de Surface Pro 3, de alweer derde generatie, aangekondigd. De tablet is mag echter geen tablet meer genoemd worden want Microsoft heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om het een laptopvervanger te maken. De Surface Pro 3 wordt vanaf begin volgende maand in de VS verwacht maar komt pas eind augustus in de Nederlandse winkels te liggen.

De Microsoft Surface Pro 3 beschikt onder meer over een 12-inch display met een 2.160 bij 1.440 pixels resolutie, een Intel Core i3-i7-processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen en maximaal 512GB aan opslaggeheugen. Aan het bekende design is weinig veranderd, al is de kickstand op verschillende punten verbeterd waardoor meerdere posities mogelijk zijn. Ook is de stylus-input verbeterd, wordt de tablet passief gekoeld en kunnen de luidsprekers 45 procent meer volume produceren. De tablet draait op Windows 8.1 Pro-software en kan voorzien worden van een keyboard-cover in verschillende kleuren en een desktop dock.

Microsoft heeft laten weten dat de Surface Pro 3 reeds besteld kan worden in de VS en dat de eerste modellen ergens begin juni geleverd worden. Wie gehoopt kan ook in Nederland snel naar de winkel te kunnen voor de derde generatie Surface pro is er helaas slecht nieuws. In een Engelstalig persbericht laat het bedrijf uit Redmond weten dat de tablet pas eind augustus in Nederland verschijnt.

By the end of August, Surface Pro 3 and select new accessories will become available for purchase in 26 additional markets, including Australia, Austria, Belgium, China, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Ireland, Italy, Japan, Korea, Luxembourg, Malaysia, the Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand and the United Kingdom.

De Amerikaanse adviesprijs van de tablet bedraagt 799 dollar voor de goedkoopste versie, met Intel Core i3-processor. De duurste variant, met Core i7-processor, 8GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslaggeheugen, gaat 1.949 dollar kosten.

Update: Inmiddels zijn ook de Nederlandse prijzen bekendgemaakt.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. ANL
    21 mei, 2014 om 3:06

    SORRY HOOR – maar wie koopt dit nou ?? Voor deze prijzen….kom op !! Dan ga ik liever voor een Game-Laptop voor die prijzen…en geen “tablet”. Microsoft gaat hier nooit een succes van maken – never !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.