Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke afbeelding Nexus 8 gelekt door Google

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2014, 10:50 CategorieAndroid

Hoewel het de laatste paar weken nogal rustig is wat betreft geruchten over een nieuwe Nexus-tablet is de verwachting nog steeds dat we volgende maand tijdens Google I/O nieuwe hardware gaan zien. Het is vandaag Google zelf die de geruchten weer nieuw leven in blaast door een afbeelding online te zetten waarin we een onbekende tablet zien.

Onbekende tablet gespot

Google heeft deze week de website voor de I/O conferentie online gezet en in de header zie we een afbeelding terug met daarin een tablet die we niet direct kunnen plaatsen. Of het om een Nexus-tablet gaat blijft natuurlijk gissen, het kan immers ook simpelweg een placeholder-device zijn. Maar, kijkend naar alle geruchten die we de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen en het feit dat Google de I/O conferentie wel vaker ingezet heeft om nieuwe hardware te presenteren zou dit de Google Nexus 8 kunnen zijn.

Uit de afbeelding zelf kunnen we helaas weinig halen. Het lijkt erop dat de tablet die hier getoond wordt een formaat van rond de 8-inch heeft en over vrij brede randen rondom het scherm beschikt. Dat het apparaat op Android draait mag duidelijk zijn.

Specificaties Nexus 8

Uit de geruchten die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen kunnen we opmaken dat de Google Nexus 8 waarschijnlijk over een 8.9-inch display beschikt en gemaakt wordt door HTC. De Taiwanese fabrikant heeft op het gebied van tablets nog geen grote successen geboekt maar daar zou met een Nexus-tablet verandering in moeten komen. Voor de processor zou de keuze gevallen zijn op Intel. Het zou gaan om een nieuw 64bits Atom-type met de codenaam Moorefield.

Op 25 juni gaat Google I/O van start en krijgen we te horen wat Google op het gebied van software en hardware voor ons in petto heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.