Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlandse tabletverkoop daalt, laptops wel in de lift

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2014, 16:30 CategorieOnderzoek

Nederlanders hebben het afgelopen kwartaal minder tablets gekocht. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GFK. Opvallend genoeg steeg het aantal verkochte laptops wel. Een tak die eerst veel last leek te hebben van de populariteit van de tablet.

Wel meer accessoires

Net als in het laatste kwartaal van vorig jaar daalde de tabletverkoop ook nu weer. Volgens GFK komt dit doordat de markt verzadigd raakt. Het aantal verkochte tablet accessoires steeg wel. Het lijkt er dus op dat veel mensen al een tablet bezitten, maar hier bijvoorbeeld nog wel een toetsenbord voor willen kopen.

De cijfers voor ons land komen overeen met eerdere berichten uit de media. In maart voorspelde IDC al een afnemende groei voor de tabletmarkt. Ook bleek uit de kwartaalcijfers van Apple dat ze minder iPad’s hadden verkocht. In mei kwam het nieuws naar buiten dat concurrent Samsung zijn verwachte tabletverkoopcijfers naar beneden zou bijstellen.

Meer laptops

In tegenstelling tot tablets werden er wel meer laptops gekocht in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook in dezelfde periode van vorig jaar maakte dit segment al een lichte groei door. De precieze cijfers maakte GFK niet bekend, maar voor laptopfabrikanten moet dit zeker een opsteker zijn. Ook noemde het bureau geen reden voor deze groei.

Smartphones

De verkoop van smartphones blijft wel gewoon stijgen. Met name telefoons die enkel bestaan uit een touchscreen zijn erg populair. Toestellen met numerieke toetsenborden of uitschuifmodellen werden minder verkocht. Ook een groot scherm lijkt steeds belangrijker te worden. Op de ranglijst van schermgroottes nemen displays van 5 tot 5,5 inch al plaats twee in.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.