Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nedis neemt Sweex over zonder tablettak Yarvik

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2014, 17:44 CategorieHardware

Het tabletmerk Yarvik lijkt definitief ten einde. Het merk maakte onderdeel uit van het Delftse bedrijf Sweex. Vandaag werd bekend dat dit bedrijf wordt overgenomen door Nedis. De tablettak Yarvik maakte echter geen deel uit van de deal.

Sweex

Nedis wil Sweex weer nieuw leven inblazen. Ze hebben de handelsnaam gekocht, de merkregistraties, het klantenbestand, het artwork en de verpakkingen. Ook de huidige voorraad neemt het bedrijf over.

Volgens Nedis was Yarvik de ondergang van Sweex. Het bedrijf zou te veel de nadruk op hun tablettak gelegd hebben, waardoor de aandacht op de rest van het bedrijf verslapte. Ze willen dit proces nu omkeren.

Faillissement

Sweex vroeg in april een faillissement aan. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op de accessoiremarkt. Ze maakten bijvoorbeeld bluetooth-sticks en routers. Later gingen ze zich meer op tablets concentreren en brachten onder de naam Yarvik verschillende Chinese modellen op de markt.

Volgens voormalig Sweex-eigenaar Leon Planken waren de tablets die ze retour kregen de doodsteek voor zijn bedrijf. Zo zouden ze maar liefst 15 procent teruggestuurd krijgen, een veel hoger percentage dan bij hun andere producten. De kosten die hierbij kwamen kijken werden zo hoog dat het bedrijf failliet ging.

Nedis

Nedis is momenteel al bezig het assortiment van Sweex uit te breiden. De productlijn bestaan nu nog uit 130 producten, maar hier moeten binnenkort nog eens 150 producten bij komen. Die willen ze vervolgens naast hun overige merken aan al hun klanten leveren.

Het bedrijf Nedis is eigenaar van negen merken. Zo verkopen ze onder de naam König electronica, als Camlink foto- en videoapparatuur en met het merk KNG hoofdtelefoons. Het merk Sweex lijkt daardoor goed bij hun overige assortiment te passen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.