Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe foto Samsung Galaxy Tab S toont amoled-display

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2014, 13:26 CategorieAndroid

Op 12 juni aanstaande heeft Samsung een groot evenement gepland staan in New York. De verwachting is dat de Koreaanse fabrikant de nieuwste generatie amoled-tablets toont, genaamd de Galaxy Tab S. De collega’s van Sammobile hebben vandaag wederom een nieuwe foto van de Galaxy Tab S in handen gekregen.

De Samsung Galaxy Tab S, waarvan de naam overigens nog niet officieel door Samsung bevestigd is, is de tweede generatie amoled-tablet van de Koreaanse fabrikant. Het is alweer drie jaar geleden dat Samsung de Galaxy Tab 7.7 met amoled-display op de markt bracht en dit toestel heeft de verwachtingen helaas nooit waar kunnen maken. Met de tweede generatie zet Samsung vol in op premium specs en een premium amoled-display.

Er zijn de afgelopen weken al een aantal afbeeldingen van de Galaxy Tab S gelekt maar dit is de eerste afbeelding waarin we de levendige en dynamische kleuren van het amoled-display terugzien. Amoled-displays zorgen over het algemeen voor een hoog contrast met diepe zwartwaarden en natuurlijke kleuren. Samsung heeft zoals gezegd nog niks bevestigd maar waarschijnlijk krijgen de Galaxy Tab S tablets een hoge resolutie display van 2.560 bij 1.600 pixels.

Galaxy-Tab-S-lek-2

Als we de geruchten mogen geloven bestaat de nieuwe serie uit de 8.4-inch Galaxy Tab S 8.4 en de 10.5-inch Galaxy Tab S 10.5. De tablets zouden qua design grotendeels overeenkomen met de modellen in de onlangs gelanceerde Galaxy TabPRO-serie. Verder zijn beide modellen waarschijnlijk uitgerust met een 1.9GHz Exynos octacore-processor van Samsung zelf, 3GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, Bluetooth 4.0 en WiFi voor draadloze communicatie, een vingerafdrukscanner, en Android 4.4 KitKat-software met daar overheen de Magazine UX-interface.

Overigens zette afgelopen week een Finse webwinkel de eerste prijzen van de Galaxy Tab S tablets al online. Als we de winkel mogen geloven moet de 16GB WiFi-versie van de Galaxy Tab S 8.4 450 euro gaan kosten en krijgt dezelfde variant van de Galaxy Tab S 10.5 een prijs vanaf 564 euro.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Didier Malfait
  27 mei, 2014 om 7:12

  Wat is het verschil tussen Galaxy TabPRO en Galaxy Tab S ? (8.4)

  • Martijn Chel
   27 mei, 2014 om 9:14

   Het belangrijkste verschil is geen en wel een amoled-display.

   • Didier Malfait
    27 mei, 2014 om 11:53

    Dus de Galaxy Tab S is beter dus?

   • Martijn Chel
    27 mei, 2014 om 11:53

    Dat moeten we nog gaan zien maar qua display lijkt het er wel op.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.