Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPads worden voorzien van vingerafdrukscanner’

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2014, 21:44 CategorieiPad

Het lag natuurlijk al in de lijn der verwachting maar vandaag hebben anonieme bronnen bevestigd dat de volgende generatie iPads zullen beschikken over Touch ID, oftewel een vingerafdrukscanner.

Touch ID

De Apple iPhone 5S was de eerste smartphone met Touch ID, Apples term voor een vingerafdrukscanner waarmee door de gebruiker eenvoudig en veilig toegang verkregen kan worden tot de telefoon. Als we deze lijn doortrekken worden ook de nieuwste iPads van Touch ID voorzien en dit lijkt nu bevestigd te worden door anonieme bronnen bij een leverancier van de scanners, Sazhou Crystal Semiconductor Technology Co.

Volgens de bronnen heeft TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), een van de fabrikanten van de sensoren, half april de eerste lading vingerafdruksensoren aan Apple geleverd. Deze zouden speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik in de nog onaangekondigde iPhone 6, iPad Air 2 en iPad mini 2. Dit is niet de eerste keer dat we horen dat Apples nieuwste iPads een vingerafdrukscanner krijgen maar nu de berichten bevestigd lijken te worden komen we weer een stapje dichterbij de waarheid.

Geruchten over nieuwe iPads

Wat we dit jaar van de nieuwe iPad Air en de nieuwe iPad mini retina kunnen verwachten blijft voorlopig echter nog gissen. Vorige maand publiceerde KGI Securities een roadmap waarin de verwachtingen van een analist uitgewerkt waren. De analist, Ming Chi Kuo, verwacht dat we dit jaar zowel een nieuwe iPad Air als een nieuwe iPad mini gaan zien, beiden voorzien van een nieuwe Apple A8-processor en een verbeterde camera met 8 megapixels. Beide apparaten moeten volgens de analist voor het begin van oktober nog op de markt verschijnen. Overigens verschenen begin dit jaar nog berichten dat we dit jaar geen nieuwe iPad mini hoeven te verwachten.

Daarnaast lekte er vorige maand ook een mogelijke afbeelding van de behuizing van de nieuwe iPad Air uit, waaruit we op kunnen maken dat de tablet mogelijk nog dunner wordt. Ook wordt er al een tijdje gesproken over een iPad Pro. Met deze tablet zou Apple zich meer willen richten op de zakelijke gebruiken. De Pro zou dan ook een groter scherm krijgen met een afmeting van zo’n 12-inch. De huidige iPad Air heeft een 9,7 inch scherm. Het grotere model kwam echter niet voor in de roadmap van KGI Securities en de verwachting is dan ook dat we dit model mogelijk pas volgend jaar gaan zien.

Lees ook onze iPad Air review en iPad mini retina review.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.