Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Asus Transformer Book T100TA komt in meerdere kleuren

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 17:55 CategorieWindows

Begin april dook er een nieuwe versie van de Asus Transformer Book T100TA op. Dit model beschikt over een snellere processor en, zo blijkt vandaag, komt in meerdere kleurvarianten op de markt. Ook zijn in de Verenigde Staten de eerste prijzen van dit model opgedoken.

Nieuwe versie Transformer Book T100TA

De Asus Transformer Book T100TA die al een tijdje in de Nederlandse winkels ligt draait op een Intel Atom Z3740-processor met een kloksnelheid van 1,33GHz. Het model dat in april opdook maakt gebruik van een Intel Atom Z3775 uit de Bay Trail-familie. Deze chip is voorzien van vier kernen met een kloksnelheid van 1,46GHz en en Turbo Boost van 2,39GHz.

Bij meerdere Amerikaanse webshops is de iets krachtigere versie deze week in meerdere kleurvarianten gespot. Zo komt er een rode, een witte en een zwarte variant op de markt. Het model dat reeds in de winkels ligt komt alleen in een zwarte versie. De prijs die de Amerikaanse winkels aanhouden is 399 dollar. Voor dit bedrag werd de T100TA een aantal maanden geleden ook geïntroduceerd en dus lijkt Asus dezelfde prijs aan te houden.

Specificaties

De overige specificaties van komen nog steeds overeen. Zo beschikt ook de variant met de nieuwe processor over een 10.1-inch display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, 2GB aan werkgeheugen, een keyboard dock en Windows 8.1-software. Op dit moment kan de Transformer Book T100TA in Nederland gekocht worden voor iets meer dan 300 euro.

Meer nieuwe Asus tablets

Overigens lijkt dit niet het enige product te zijn dat Asus binnenkort presenteert. De Taiwanese fabrikant werkt namelijk ook aan een grotere versie die als de Transformer Book T200TA door het leven gaat, en aan verschillende nieuwe convertible modellen. Daarnaast werd vorige week in Azië een nieuwe versie van de MeMO Pad 8 gelanceerd, welke beschikt over een Intel Moorefield-chip en een Full HD-display, en dook de Transformer Pad TF103 op bij een Nederlandse webwinkel.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

  1. Pletman
    25 mei, 2014 om 12:04

    T100. Top apparaat. Heb de versie met 500 GB HD. Heb alleen een battery drain probleem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.