Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie XBMC geoptimaliseerd voor Android en touchscreens

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2014, 15:54 CategorieApplicaties

XBMC is een van de meest populaire mediacenter-toepassingen voor alle platformen en sinds deze week is er een nieuwe versie beschikbaar. XBMC 13.0 ‘Gotham’ is een stabiele release en beschikbaar voor onder andere Windows, iOS en Android.

Wie klaar is met fysieke mediadragers en al helemaal ingericht is op het streamen van content kent XBMC vast. Deze mediaspeler-toepassing biedt de mogelijkheid je eigen media te organiseren, af te spelen en vanaf verschillende bronnen te streamen. Met name de vele opties om alles naar eigen wens af te stellen en de gebruiksvriendelijke interface worden al tijden door gebruikers gewaardeerd.

De nieuwste versie van XBMC kent vele verbeteringen, waarvan de optimalisatie voor Android en voor touchscreens wellicht de belangrijksten zijn. Voor Android-gebruikers betekent de update een betere ondersteuning van verschillende hardware en ondersteuning voor hardwareversnelling, wat voor snellere en vloeiendere prestaties moet zorgen. Voor bezitters van alle tablets en smartphones geldt dat gesture-controls voor videoweergave vanaf heden ondersteund worden. Andere verbeteringen zijn ondersteuning voor 3D-films in SBS, TAB, anaglyf en interlaced formaten, verbeterde opties voor het delen en streamen van bestanden via UPnP, een betere audioweergave, en eenvoudigere instellingen voor zowel beginners als experts.

XBMC-gotham

XBMC 13.0 Gotham kan vanaf nu via de website van de ontwikkelaar gedownload worden. De apps zijn nog niet in de betreffende App Stores te vinden en daarom geldt voor de iPad en iPhone dat het alleen mogelijk is de app te gebruiken wanneer je toestel van een jailbreak voorzien is. Via de website van XBMC vind je ook meer informatie over hoe de app op verschillende platformen te installeren is. Voor Android-gebruikers geldt dat er zowel een versie voor ARM- als X86-processors is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.