Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia Lumia 2520 met Windows 8.1 RT te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2014, 12:55 CategorieWindows

Sinds deze week kun je in Nederland naar de winkel voor de Nokia Lumia 2520. Dit is de eerste tablet van het Finse Nokia, dat overigens overgenomen is door Microsoft. De tablet is daarbij één van de weinige modellen die nog op Windows RT, de uitgeklede versie van Windows 8, draait. De Nokia Lumia 2520 kan gekocht worden voor een prijs van 499 euro.

Het is alweer even geleden dan Nokia de Lumia 2520 aankondigde, maar sinds deze week ligt de tablet in de schappen van BCC. In de tussentijd is er echter een hoop veranderd want Windows RT zien we op geen enkele nieuwe tablet meer terug en Nokia is onlangs officieel eigendom geworden van Microsoft. Dat neemt echter niet weg dat de Lumia 2520 nog steeds een interessante tablet is.

De Lumia 2520 is voorzien van een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een hoge helderheid waardoor je ook in feller verlichte omgevingen comfortabel met de tablet moet kunnen werken. Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een 6.7 megapixel camera met Zeiss-lens, standaard ondersteuning voor mobiel internet via 4G, een microUSB 3.0-poort en stereospeakers.

Nokia-Lumia-2520-retina-2

De Nokia Lumia 2520 draait op Windows RT, het besturingssysteem van Microsoft dat ontwikkeld is voor tablets met een ARM-processor. Deze versie biedt beperkte toegang tot de desktopinterface waar je geen traditionele .exe bestanden kunt installeren. Wel heb je volledige toegang tot de touch-interface en kunnen apps uit de Windows Store gedownload worden. Nokia brengt ook accessoires voor tablet op de markt, waaronder een Power Keyboard.

De Lumia 2520 kan momenteel alleen bij BCC  uit voorraad gekocht worden. De adviesprijs bedraagt 499 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Nokia Luma 2520.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

  1. leo klepper
    29 mei, 2014 om 9:09

    Voor 100 euro minder heb je een Asus Transformer Book met Windows 8, Office, een 500G harddisk en een keyboard.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.