Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia Mocha gaat Shield Tablet heten’

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 14:11 CategorieAndroid

De tablet die tot nu toe bekendstond als Nvidia Mocha gaat Shield Tablet heten. Althans, dat beweert de website Fudzilla. De Shield Tablet is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte Tegra Note 7. Eerder deze maand lekte er al informatie over het toestel uit.

Shield Tablet

Eerder deze maand berichtten we ook al over Nvidia’s nieuwe tablet. Het toestel werd ontdekt in de resultaten van benchmarkprogramma GFX Bench. Hier droeg het de naam Mocha, maar dit was vermoedelijk slechts een codenaam. De echte productnaam wordt volgens Fudzilla dus Shield Tablet.

De naam Shield Tablet lijkt niet erg ver gezocht, aangezien Nvidia al een product heeft met de naam Shield. Dit is echter geen traditionele tablet, maar een soort gamecontroller met een uitklapbaar scherm. Het draait wel op Android, maar het hoofddoeleinde van het toestel is het spelen van games.

Gaming

De toevoeging Tablet aan de naam lijkt uit te sluiten dat het hier om een opvolger van de huidige Shield gaat. Het gaat dus waarschijnlijk om een meer klassiek vormgegeven tablet, waarbij de naam Shield suggereert dat je er goed mee kunt gamen. Het toestel zou bijvoorbeeld Gamestream kunnen ondersteunen waarmee je een pc-game ook op de Shield Tablet kunt spelen.

Als de geruchten over de hardware kloppen is dit zeker niet uitgesloten. De tablet zou voorzien zijn van Nvidia’s nieuwste processor, de Tegra K1. Deze chip zou met name uitblinken door zijn grafische prestaties. Huidige GPU’s, zoals de Adreno 330 uit de Snapdragon 800, zouden qua prestaties flink het onderspit moeten delven.

Xiaomi MiPad

Naast de Tegra K1 zou de Shield Tablet een 7,9 inch scherm krijgen met een resolutie van 2048 bij 1536. Deze specificaties zijn vrijwel gelijk aan de iPad Mini Retina. Verder kiest Nvidia voor 2 GB ram en een opslagcapaciteit van 16 GB.

De Shield Tablet is niet het eerste toestel met een Tegra K1-chip. Op 15 mei introduceerde Xiaomi hun Mi Pad. Ook deze tablet gebruikt Nvidia’s processor en beschikt over een 7,9 inch display met dezelfde resolutie.

Eind juni

Wanneer Nvidia zijn tablet zal aankondigen is niet bekend. Volgens Fudzilla zal dit in de komende maanden gebeuren, vermoedelijk rond Google I/O eind juni. Ook over de prijs is nog geen informatie bekend, maar met zulke topspecificaties komt die vast boven de 199 dollar van de Tegra Note 7 uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.