Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia werkt aan iPad Mini retina-concurrent, de Mocha

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2014, 10:57 CategorieAndroid

Nvidia zou werken aan een rechtstreekse concurrent voor Apple’s iPad Mini, de Mocha. Dit blijkt uit resultaten van GFX Bench. Net als de kleine tablet van Apple krijgt de Nvidia een 7,9 inch scherm met een hoge resolutie.

Mocha

Volgens de resultaten uit de benchmark krijgt de Mocha een 7,9 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dit zijn vrijwel dezelfde specificaties als het scherm van de iPad Mini retina. De software is uiteraard compleet anders. Uit de benchmark blijkt dat de tablet draait op Android 4.4.2, de meest recente versie van Google’s besturingssysteem.

Nvidia-Mocha-gfxbench

Tegra K1

Zoals je wellicht al verwachtte krijgt de Mocha een processor die door Nvidia zelf wordt ontwikkeld. Het zou gaan om de Tegra K1, een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz. Voor het grafische gedeelte beschikt de chip over de Kepler GPU. Deze grafische processor blijkt in benchmarks regelmatig een stuk beter te presteren dan de Adreno 330 GPU, die gekoppeld is aan de Snapdragon 800 van Qualcomm.

Details over het uiterlijk van de tablet zijn helaas nog niet bekend. Wel weten we dat de Mocha een zeven megapixel aan de achterkant krijgt en één van 4,8 aan de voorzijde. Verder heeft het toestel 2 GB ram en een opslagcapaciteit van 16 GB.

Tegra Note of Shield

Het is niet de eerste keer dat Nvidia met een eigen tablet komt. Eerder bracht de fabrikant de Tegra Note uit. Daarnaast hebben ze de Shield, een draagbare Android-gameconsole. Doordat er enkel wat specificaties uit benchmarks bekend zijn van de Mocha is het moeilijk te zeggen of het hier om een nieuwe Shield gaat of een opvolger van de Tegra Note. Wel kwam een soortgelijke tablet dit jaar al eerder voor in de AnTuTU-benchmark.

Het blijft natuurlijk niet zeker of Nvidia de tablet daadwerkelijk wil uitbrengen. Het zou kunnen gaan om bijvoorbeeld een prototype of een demonstratiemodel. De specificaties zijn in ieder geval veelbelovend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.